‘Europcar vult laatste WorldTour-plek op’
woensdag 2 oktober 2013 om 17:59

‘Europcar vult laatste WorldTour-plek op’

Europcar

foto: Sirotti

Europcar heeft een aanvraag ingediend om volgend jaar in de WorldTour uit te komen. Dit jaar waren er negentien WorldTour-ploegen, nadat Katusha later nog werd toegevoegd. Doordat Euskaltel-Euskadi en Vacansoleil-DCM stoppen, is er een plaatsje vrij gekomen. ”Nu is het wachten op de beslissing”, zegt manager Bernaudeau.

De Franse formatie kwam dit seizoen uit op het ProContinentale niveau, maar reed door wildcards wel grote koersen als de Tour de France. Europcar moet als WorldTour-ploeg voldoen aan vier criteria: sportief, ethisch, financieel en administratief moeten de zaken op orde zijn.

”Hierdoor is onze sponsor verzekerd van automatische start in alle grote koersen, waaronder ook de Vuelta a Espana”, legt Jean-René Bernaudeau uit. ”Nu hebben we 22 renners onder contract, wat voor ProConti-ploegen veel is. Voor een WorldTour-team heb ik er 25 nodig, dus er moeten er dan nog drie bij. Verder dan dat ga ik echter niet.”

Andere ploegen hebben geen interesse in een overstap naar de WorldTour. IAM Cycling, dat onlangs nog Sylvain Chavanel aantrok, richt zich alleen op Zwitserland en Europa. De ploeg hoopt door de komst van onder andere Sylvain Chavanel en Mathias Frank, verzekerd te zijn van wildcards voor de grote koersen, zoals de Tour de France. Ook NetApp-Endura en MTN-Qhubeka zitten niet te wachten op een promotie naar de WorldTour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.