Europees kampioen Elia Viviani: “Dit is compleet anders dan we hadden afgesproken”

zondag 11 augustus 2019 om 16:07
Europees kampioen Elia Viviani: “Dit is compleet anders dan we hadden afgesproken”

Hoewel Elia Viviani vooraf tot de favorieten gerekend werd, is de manier waarop hij vandaag de Europese titel veroverde anders dan verwacht. De Italiaanse spurter ging al vroeg mee in de ontsnapping en moest in de strijd om het goud enkel afrekenen met de Belg Yves Lampaert.

De Italiaanse ploeg brak al vroeg de koers open. “We hadden vooraf een compleet andere tactiek afgesproken”, bekent Viviani na afloop in het flashinterview. “We hadden ons gericht op de sprint, maar besloten er een harde koers van te maken. Dat hebben we ook in de andere categorieën gezien. Het werd een harde koers met veel bochten, een kasseistrook en de wind. Met nog vijf ronden te gaan besloten we om ervoor te gaan. De groep brak, dus het was de juiste beslissing”, kijkt hij terug.”

In de slotfase trok hij de overwinning naar zich toe. “In de laatste rondes gaat het om de tactiek en wie er nog iets in de benen heeft. Gelukkig was dat laatste het geval”, blikt hij tevreden terug. “Dit is een van mijn mooiste overwinningen omdat het geen massasprint is. Dit voelt geweldig.”

Viviani zal zijn nieuwe Europese trui dit seizoen nog enkele malen tonen. “Ik ga nu naar Hamburg en Plouay. Dat zijn mijn twee laatste grote doelen dit seizoen. Daarna volgt wat rust, voordat ik terugkeer op de baan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.