Europees kampioen Jente Michels kan het ook tussen de profs: “Volgende stap is die echte uitschieter”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
zaterdag 30 december 2023 om 09:25

Europees kampioen Jente Michels kan het ook tussen de profs: “Volgende stap is die echte uitschieter”

Interview Sinds zijn Europese titel bij de beloften, blijft Jente Michels het goed doen. De 20-jarige groeibriljant van Alpecin-Deceuninck begint nu ook te presteren tussen de profs, waar hij zich steeds in of dichtbij de top 10 weet te positioneren. Niet toevallig doet Michels dat op de zware parcoursen, zoals Boom, Gavere en Loenhout.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gaat nog altijd heel goed”, vertelt Michels aan WielerFlits. “Ik had gepiekt op het EK, maar ik denk dat ik de vorm goed heb blijven volhouden. Mijn start blijft mijn mindere punt, waardoor ik me vaak in het begin al te veel moet forceren. Dat bekoop ik dan met een paar plekjes verlies aan het einde, maar ik moet hier gewoon tevreden mee zijn. Ik kom die drukke periode heel goed door.”

Michels overtreft zo zijn eigen verwachtingen. “Ik zei vooraf aan het seizoen dat ik met top 15 in de elitewedstrijden altijd tevreden zou zijn. Nu is het bijna altijd top 10, dat is dus beter dan verwacht. Ik mis helaas nog wel die ene uitschieter, nu blijf ik meestal steken op plek negen of tien. Ik zou graag eens top 5 rijden in een wedstrijd die me écht ligt. Zo’n zware moddercross, maar dan liefst met minder water op de grond dan in Loenhout. Hier heb ik vaak last van koude voeten, waardoor het gevoel in mijn voeten en benen na twee rondes al weg is.”

BK weer bij beloften
Maar zijn grootste doelen liggen nog steeds bij de beloften. “Nu de regelgeving van Belgian Cycling veranderd is, kan ik terug het BK bij de beloften afwerken in plaats van bij de elites. Dat wordt het volgende grote doel, om daar voor de hoogste plaatsen mee te doen. Ik juich het toe dat we daar terug kunnen starten. Renners zoals Emiel (Verstrynge, red.) en ik worden wel als prof betaald, maar we behoren nog altijd tot de U23-categorie. Dan vind ik dat we recht hebben om te mogen starten in het BK in onze categorie.”

Michels heeft ook het WK aangestipt, maar na zijn EK-overwinning vertelde hij ons dat hij eigenlijk geen kampioenschapsrenner is. “Maar dat is stilaan aan het veranderen. Mijn trainer en ikzelf voelen elkaar heel goed aan. Ik weet nu goed hoe ik naar een bepaald doel moet toewerken, en dat was vroeger wel anders. Op de kampioenschappen ga ik zeker meedoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.