Europees kampioen Lars van der Haar niet in Wereldbeker Besançon

maandag 22 november 2021 om 11:25
Europees kampioen Lars van der Haar niet in Wereldbeker Besançon

foto: Cor Vos

Europees kampioen Lars van der Haar laat zondag de wereldbekerwedstrijd in Besançon aan zich voorbijgaan. Dat blijkt uit de KNWU-selectie die vandaag is gepubliceerd. De 30-jarige veldrijder van Baloise-Trek won vorige week de cross in Tábor en staat na zeven manches derde in de strijd om de Wereldbeker.

Van der Haar eindigde afgelopen weekend vijfde in zowel de Superprestige in Merksplas als de Wereldbeker in Koksijde, maar verschijnt in de Oost-Franse cross niet aan de start. De 30-jarige renner gaf vorige maand al aan dat zestien wereldbekerwedstrijden ‘veel te veel’ is. “Ik weet nu al dat ik zo nu en dan wat gas zal moeten terugnemen om mijn frisheid te bewaren tot het einde van het seizoen”, zei hij in gesprek met WielerFlits.

De KNWU-selectie voor de veldrit van Besançon bestaat uit Corné van Kessel, zesde in de strijd om de Wereldbeker, Stan Godrie en Gosse van der Meer, en de beloften Ryan Kamp, Pim Ronhaar en Mees Hendrikx. Anders dan de cross in Tábor hebben de U23-renners geen eigen manche. Pas tijdens de Wereldbeker van Namen (op 19 december) maakt de U23-categorie weer deel uit van het programma.

Lucinda Brand voert als koploopster in het wereldbekerklassement de vrouwenselectie aan. Ook Annemarie Worst is van de partij nadat ze afgelopen weekend in Koksijde de beste was.

Selectie elite-mannen
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Gosse van der Meer

Selectie elite-vrouwen
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Maud Kaptheijns

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair