Europees kampioen Sonny Colbrelli verlaat Parijs-Nice
Sonny Colbrelli - foto: Cor Vos
maandag 7 maart 2022 om 09:44

Europees kampioen Sonny Colbrelli verlaat Parijs-Nice

Sonny Colbrelli verschijnt niet meer aan de start voor de tweede etappe van Parijs-Nice. Vanwege bronchitis keert de Europees kampioen van Bahrain Victorious terug naar huis. Ook Rudy Barbier (Israel-Premier Tech) verlaat de ronde.

Voor Colbrelli was Parijs-Nice zijn derde koers van het seizoen. Hij begon het jaar met een tweede plaats in Omloop Het Nieuwsblad. Daarna ging hij ook in Kuurne-Brussel-Kuurne van start. In de eerste etappe van de Koers naar de Zon moest de Italiaan al snel lossen en kwam hij op meer dan zes minuten achterstand over de streep.

Vandaag maakte zijn ploeg Bahrain Victorious bekend dat Colbrelli last heeft van bronchitis en de rest van de ronde aan zich voorbij moet laten gaan. “In het belang van zijn gezondheid en ter voorbereiding op de volgende stappen van dit seizoen is, in overleg met de medische staf van de ploeg, besloten om thuis de nodige rust en zorg te nemen.”

Behalve Colbrelli is ook Rudy Barbier er niet meer bij. De Franse sprinter van Israel-Premier Tech is ziek en staat in de tweede etappe eveneens niet meer aan het vertrek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.