Europees kampioen Trentin: “Jaar op te delen in tweeën”
foto: Orange Pictures / Alex Whitehead
zondag 11 november 2018 om 16:50

Europees kampioen Trentin: “Jaar op te delen in tweeën”

Matteo Trentin blikt terug op een seizoen van twee uitersten. De Italiaanse coureur van Mitchelton-Scott won halverwege het jaar het EK wielrennen in Glasgow, wat voor hem het kantelpunt betekende. “Dit jaar kan je in twee delen verdelen. De eerste helft was erg ongelukkig”, blikt hij in La Gazzetta Dello Sport terug.

“Eerst had ik een ribblessure, maar desondanks slaagde ik erin om de klassiekers te rijden op 90-95 procent van mijn topvorm. Helaas is 95 procent in het moderne wielrennen niet meer genoeg in de grote races”, geeft Trentin aan. In Milaan-San Remo was hij ook voor zijn gevoel dicht bij in de finale. “Ik had de hoop om met Vincenzo Nibali mee te dalen richting San Remo, maar ik bleef iets achter.”

In de E3 Harelbeke (elfde) en Gent-Wevelgem (zevende) behaalde Trentin nog ereplaatsen, maar daarna waren de goede uitslagen schaars. Pas vanaf augustus ging het weer lopen. “Het tweede deel van het seizoen was erg goed, te beginnen bij het Europees Kampioenschap. Daar ging de focus op na mijn valpartij in Parijs-Roubaix. Ik slaagde erin om de winst te pakken en daar ben ik nog steeds erg blij mee.”

Vuelta-winst Yates: “Nieuwe ervaring voor mij”
In de laatste maanden van het seizoen behoorde Trentin tot de ploeg die Simon Yates de Vuelta-eindzege zag pakken. “Dat was een nieuwe ervaring voor mij”, beschrijft hij de grote ronde-winst van een ploeggenoot. “Omdat ik het seizoen heb afgesloten met een ritoverwinning in de Tour of Guangxi, sta ik met opgeheven hoofd in mijn Europese trui.”

Voor 2019 heeft Trentin zijn programma al in gedachten. Hij mikt – gezien zijn kwaliteiten – bijvoorbeeld op de Ronde van Vlaanderen in het voorjaar, maar wil als Italiaan ook goed scoren in Milaan-San Remo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.