Eurosport Player verdwijnt na Tour, wielerkoersen dan te zien bij veel duurder HBO Max
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 14:58

Eurosport Player verdwijnt na Tour, wielerkoersen dan te zien bij veel duurder HBO Max

Wielerfans met een abonnement op de Eurosport Player opgelet: de online premium-dienst van de sportzender verdwijnt na de Tour de France 2024. Klanten hebben daarover een mail ontvangen van Eurosport. Alle sportuitzendingen worden verplaatst naar HBO Max of discovery+. Dat zijn streamingdiensten die net als Eurosport vallen onder Warner Bros. Discovery. De abonnementsprijs gaat ook flink de hoogte in.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Tot onze spijt moeten wij jou informeren dat de Eurosport Premium abonnementsdienst op 22 juli wordt stopgezet. Als jouw abonnement is ingesteld op automatische verlenging vóór 22 juli, zal je niet opnieuw worden gefactureerd en kan je blijven genieten van de Eurosport Premium abonnementsdienst totdat deze wordt stopgezet. In overige gevallen, nadat de dienst is stopgezet, ontvang je een terugbetaling voor de ongebruikte tijd met betrekking tot jouw abonnement. Terugbetalingen worden gedaan via de betaalmethode die je hebt gebruikt om je abonnement af te sluiten.”

Met die mail kwam Eurosport bij veel abonnees met de deur in huis vallen. Op de website en app van Eurosport zal vanaf 22 juli (een dag na de slotrit van de Tour de France) geen live-sport meer te zien zijn, maar louter sportnieuws, highlight-video’s en live-uitslagen. Natuurlijk zullen veel grote wielerkoersen ook ‘gewoon’ te zien blijven op de tv-zenders Eurosport 1 en Eurosport 2.

Alle sport verschuift naar HBO Max
HBO Max is de nieuwe streamingsdienst waar Eurosport-kijkers naartoe worden verwezen. Internationaal heet dat Max, maar het Nederlandse Omroep Max en het Belgische VRT Max staken een stokje voor het gebruik van die naam, waardoor in Nederland en België het ‘HBO Max’ heet.

“HBO Max is waar alles waar je van houdt op discovery+ samenkomt met de iconische series en must-see films van HBO Max, plus een niet te missen live Sport add-on waar je toegang kunt blijven krijgen tot Eurosport-content”, klinkt het. Meerdere mensen met een abonnement op de huidige Eurosport Player hebben een kortingscode ontvangen voor een abonnement op HBO Max tot eind 2024.

Flinke prijsverschillen
Een van de nieuwigheden: klanten moeten eerst een basisabonnement (à 5,99 euro) afsluiten en daarbovenop verplicht een Sport add-on (extra abonnement voor alle sportuitzendingen van HBO Max, à 5 euro) afsluiten om sport te kunnen streamen. Dat gaat per maand bijna 11 euro kosten voor Nederlandse en Belgische kijkers; omgerekend 132 euro per jaar.

Een premium-abonnement op HBO Max (zonder reclames, op vier apparaten te bekijken) kan ook, maar gaat al 14 euro per maand kosten, waar dan nog het Sport-abonnement à 5 euro per maand bij komt. Omgerekend: 19 euro per maand en 228 euro per jaar.

Een flinke verhoging vergeleken met voorgaande abonnementsprijzen bij Eurosport, die eerst nog 29,99 of 39,99 euro per jaar bedroegen en recent voor veel kijkers veranderden naar 6,99 euro per maand.

Alleen sport lijkt geen optie
Vooralsnog lijkt het niet mogelijk om enkel en alleen een abonnement te nemen op het sport-aanbod van HBO Max. Daarvoor moet dus ook een regulier abonnement afgesloten worden bij de streamingsdienst van Warner Bros. Discovery, dat onder meer de exclusieve uitzendrechten heeft van de Giro d’Italia en alles tijdens en rondom de Olympische Spelen.

Door deze verschuiving richting HBO Max verdwijnt naast GCN+, dat eind vorig jaar alle wieler-uitzendrechten zag verdwijnen naar de andere online diensten van Warner Bros. Discovery, dus ook de Eurosport Player op heel korte termijn. In Amerika werden GCN-kijkers toen ook al op kosten gejaagd, omdat veel wielerkoersen alleen te zien waren bij het veel duurdere Max.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.