Eusebio Unzué: “We kunnen niet tevreden zijn met onze resultaten”
foto: Sirotti
maandag 30 juli 2018 om 09:12

Eusebio Unzué: “We kunnen niet tevreden zijn met onze resultaten”

Met El Tridente aan de start waren de verwachtingen rondom Movistar hooggespannen. Kunnen ze met drie kopmannen het vuur aan de schenen van Sky leggen? Na drie weken Tour de France kan deze vraag met nee beantwoord worden door ploegbaas Eusebio Unzué. “Ons doel voorafgaand aan de Tour was om het beter te doen dan we ooit gedaan hebben, maar we zijn ver van onze doelstellingen verwijderd”, is Unzué eerlijk op de website van zijn ploeg.

De Spanjaard is niet op zoek naar excuses voor het mindere presteren van zijn renners, maar haalt toch wel de factoren  aan waar ze als ploeg geen invloed op hebben. “In een evenement van 21 dagen zoals deze, spelen pech en geluk een grote rol. Het klinkt misschien als een excuus, maar toch speelt het een rol. Dit waren omstandigheden met gevolgen voor onze resultaten waardoor we ver van onze vooraf gestelde doelstellingen zijn verwijderd. We hebben niet gekregen wat we verdiend hadden, mits alles was gegaan zoals gepland”, treurt Unzué.

“Ondanks dat de behaalde resultaten geen juiste afspiegeling is van de kwaliteiten van onze renners, ben ik erg tevreden met de zege van Nairo (Quitana, red.) op de Col du Portet, het geweldige teamwork van de ploeg en de eindzege in het ploegenklassement. Dit is een beloning voor onze constantheid”, benadrukt Unzué het positieve. “Persoonlijk vind ik het (ploegenklassement, red.) een mooie prijs om te winnen, omdat het alle renners uit de ploeg beloont met een plaats op het podium in Parijs.”

Voorafgaand werd er veel verwacht van de drie leiders van de Spaanse formatie, maar Unzué denkt dat het grote publiek het idee achter El Tridente niet heeft begrepen. “Ik denk dat het punt van het hebben van drie leiders een beetje gemist is. Het waren drie renners die de nodige resultaten kunnen overleggen in grote wedstrijden waardoor we meerdere kaarten konden spelen.”

“Uiteindelijk werd duidelijk dat Alejandro (Valverde, red.) geen doel had gemaakt van het eindklassement. Daarnaast hebben Mikel (Landa, red.) en Nairo veel pech gekend. Ik wil niet zeggen dat ze anders met de gele trui naar huis zouden zijn gegaan, maar het heeft zeker effect gehad op hun presteren. Zonder pech zouden ze zeker een podiumplaats kunnen hebben behaald”, sluit hij af.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2018 09:19
Echt een waardeloze Tour van Movistar, kan het niet anders zeggen. Pech kan je als oorzaak aanhalen, maar de val van Landa had hij toch echt volledig aan zichzelf te danken. Een beetje oplettendheid was genoeg geweest om niet te vallen.

Movistar heeft geen seconde meegedaan om de eindwinst of een podiumplaats. Leuk dat ze af en toe vroeg aanvielen, maar dat ging alleen maar om de dagzege. En zelfs daar hebben ze er slechts 1 van behaald.
30 juli 2018 09:31
Het is opvallend dat alle kleine klimmertjes dit jaar buiten de top vijf vallen. Heeft iemand daar een verklaring voor? Toch een te zware eerste week?
30 juli 2018 09:37
De enige renner die recht van spreken heeft dat door zijn valpartij het podium gemist is. Is voor mij Richie Porte, en in de verte een Nibali misschien. Movistar is nooit in de buurt geweest van het podium, kijk alleen maar naar de resultaten in de ITT. Ook al hebben ze die misschien op halve kracht gereden.
Nee Unzué, naar buiten toe klinkt dit redelijk, maar intern zou ik het toch wel laten onweren.
Op naar de Vuelta dan maar. Ik kan niet wachten :-)
30 juli 2018 10:06
Het is het oude TLJ-probleem: met concurrerende klassementsrenners hetzelfde proberen te bereiken. Alles op Quintana, met Landa voor een ritzege en Valverde als kopman naar de Vuelta, zo hadden ze het kunnen aanpakken.
30 juli 2018 10:08
Dat Landa er al weer weg gaat zegt denk ik genoeg dat het intern flink rommelt. Ontzettend jammer dat daardoor Quintana er weer weinig van bakte. Maarten Ducrot had het erover dat Movistar een grote zak geld bied en de renners zelf maar moesten regelen dat er getraind werd. Klinkt heel amateuristisch.
30 juli 2018 10:11
Tja.... vele andere hadden toch ook pech. Froome is ook een paar keer gevallen. Dumoulin met zijn lekke band vlak voor een klim wat rond de 50 sec. kost en dan ook nog 20 sec straftijd. Bardet die toch ook de nodige pech gehad heeft in de Roubaix etappe. En allemaal eindigen ze hoger dan Movistar.
30 juli 2018 10:14
@sprintmaster
Landa weg?? Dat heb ik gemist, waar heb je dat nieuws gezien/gelezen? Want dat is interessant nieuws.
Ik heb het gevonden, "in de leiderstrui" geeft het aan.
30 juli 2018 10:16
@Olly: is nog niet zeker maar hij gaat waarschijnlijk terug naar Astana. Bron: twitter FaustoCoppi60
30 juli 2018 10:20
@sprintmaster.
Thnx, ff lezen voor ik op de MTB spring. :-)
30 juli 2018 10:22
@sprintmaster

Dat jij die onzin van ducrot gelooft, zegt genoeg over jouw wielerkennis.
30 juli 2018 10:25
Als deze ploeg wat meer samenwerkte zou dit wellicht meer opgeleverd kunnen hebben in het klassement. Blijkbaar kiezen ze voor individuele strijd.
30 juli 2018 10:36
Zonder pech een podiumplaats. Vind ik gezien hoe ver ze hier vanaf waren niet echt realistisch.
30 juli 2018 11:09
Als je kopmannen niet de benen hebben dan houdt alles op. Wel aanvallen opgezet, maar niet de power dit tot het einde door te trekken, behoudens dan de etappezege van Quintana.
30 juli 2018 11:12
Ronduit zwak optreden van Movistar. Op papier een team dat in de bergen weerwerk zou kunnen bieden tegen Sky, in de praktijk zijn ze nooit in de buurt van een topklassering geweest.
30 juli 2018 11:12
In het wielrennen gaat het in de eerste plaats om de sterkste renner in je ploeg pas daarna om de som der delen.
Kijk je gewoon nuchter naar welke renners er deze ronde meededen was een podium op voorhand voor Movistar bijna uitgesloten. Met wat geluk wellicht top5.
De verwachtingen mbt Movistar waren op voorhand te hoog gespannen. Veel meer dan dit zat er gewoon niet in. Zeker niet met het parkoers van 2018.
30 juli 2018 11:30
Movistar loopt jaren achter op de betere ploegen. Ze hebben geen plan hoe ze met de ploeg rijden. Het lijken een aantal individuen die met hetzelfde tenue rijden. Af en toe het oude idee van Soler/Amador in de kopgroep om wat met een aanval te doen, maar tegen een ploeg als Sky heeft dit geen enkele zin. Tactisch is het niks daar.
30 juli 2018 11:35
Quintana verliest zowat elke keer de Tour al voor er ook maar één berg is beklommen. Dit is dus een structureel probleem. Tenzij het parcours drastisch gewijzigd wordt, zie ik Quintana de Tour niet winnen. Dit geldt overigens voor veel "pocketklimmers".
30 juli 2018 13:41
Soler viel me ook tegen. Op z'n tijdrit na.
Wel typisch dat Valverde halverwege aangeeft niet voor het AK te rijden. Ik geloof er geen zak van.
30 juli 2018 14:15
“Uiteindelijk werd duidelijk dat Alejandro (Valverde, red.) geen doel had gemaakt van het eindklassement."
Is dit een slechte vertaling, of wist Eusebio niet dat Alejandro niet naar de tour piekte totdat de tour pas halverwege was?
30 juli 2018 18:25
Landa met Lopez bij Astana, een nieuw soort Quintana. Meer moet dat niet zijn.
30 juli 2018 20:41
Als een Nederlandse ploegleider zulke argumenten zou gebruiken was hij finaal afgebrand.
30 juli 2018 23:28
@olly ja want andere jaren reed porte ook podium. Nibali heeft juist al geel veel podia in grote rondes
30 juli 2018 23:36
@10b niet voor klassement is iets anders als niet naar de tour pieken. Zie een groenewegen of alaphilippe of 150 anderen.

@dave hij wordt nu ook aardig afgebrand. Het verschil is dat er niet de helft van de bezoekers probeert hem alsnog te verdedigen.

@sprint master
In veel ploegen hebben renners eigen trainers die trainingschema s ed maken. Ploeg regelt fietsen en stages en wedstrijden.
Ik zou ht ook logisch vinden als de ploeg de training plant maar dit is de ouderwetse manier.
31 juli 2018 11:35
Het verbaasd mij ook dat het hele podium lange relatief zware mannen zijn. De movistarmannen kwamen er helemaal niet aan te pas. Jammer van vooral Valverde. Quintana en Landa heb ik HELEMAAL niks mee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.