Evans over landgenoot Porte: “Hij kan nog altijd de Tour winnen”
foto: Sirotti
zondag 23 december 2018 om 09:01

Evans over landgenoot Porte: “Hij kan nog altijd de Tour winnen”

Cadel Evans was in 2011 de eerste én voorlopig laatste Australiër die de Tour de France wist te winnen. Toch ziet de oud-renner in Richie Porte nog altijd zijn opvolger. “Hij maakt volgend jaar een kans”, zo laat Evans weten.

Voor Porte is het tot nu toe vooral kommer en kwel in de Franse ronde. In 2016 eindigde hij namens BMC weliswaar als vijfde in het klassement, maar in de voorbije twee edities viel hij uit met een blessure. De 33-jarige ronderenner hoopt komend seizoen – in dienst van Trek-Segafredo – eindelijk te scoren.

Porte verwees in een eerder interview al eens naar zijn oudere landgenoot. “Ik hoop volgend jaar uiteraard succes te hebben in juli. Maar kijk naar Cadel Evans, die pas op zijn 34e de Tour won. Alles is nog mogelijk.”

Cadel Evans

In 2011 verovert Cadel Evans eindelijk het felbegeerde geel – Foto: Sirotti

Mentaal 
Evans is het eens met zijn landgenoot. “Richie moet vooral fysiek én mentaal in topvorm zijn. Hij kan zeker de Tour winnen. Jammer genoeg beginnen mensen het vertrouwen te verliezen, naarmate je ouder wordt.” Dit laatste gaat echter niet op voor Porte: de Australiër zal in de Tour waarschijnlijk kunnen rekenen op meesterknecht Bauke Mollema.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.