Evenepoel aan zet in tijdrit San Juan: “Ik moet gaan om te winnen”
Remco Evenepoel - foto: Cor Vos
dinsdag 28 januari 2020 om 09:04

Evenepoel aan zet in tijdrit San Juan: “Ik moet gaan om te winnen”

De derde etappe van de Ronde van San Juan wordt de eerste serieuze test voor Remco Evenepoel. Het wonderkind van Deceuninck-QuickStep is topfavoriet voor de 15,2 kilometer lange individuele tijdrit. Tegen Het Nieuwsblad laat Evenepoel weten dat hij voor de winst wil gaan.

De Argentijnse etappekoers begon ongelukkig voor Evenepoel, met een pittige valpartij in de openingsrit. De jury streek met de hand over het hart en kneep een oogje toe wat betreft de driekilometerregel. Een dag later verloor hij eveneens geen tijd, waardoor hij een van de belangrijkste gegadigden is om de leiderstrui over te nemen van Fernando Gaviria. “Het is de eerste keer dat ik kan starten in mijn trui van Europees kampioen. Ik denk wel dat ik dan moet gaan om te winnen. Zeker omdat het parcours me goed ligt.”

Tijdrit zonder tijdritfietsen
Evenepoel weet wat hij kan verwachten op weg naar Punta Negra. “Eerst circa tien kilometer plat en dan gaan we omhoog. De helling heeft enkele bochten, is ongeveer anderhalve kilometer lang en stijgt gemiddeld ongeveer tien procent. Daarna is het opnieuw vlak tot de finish op de dam aan het meer. ”

Het wordt een aparte tijdrit, want tijdritfietsen zijn niet toegestaan. Een nadeel voor het Belgische toptalent: “Mijn sterkste punt is mijn aerodynamische houding. Die zal nu niet zo functioneel zijn als anders. Maar ik zal me proberen zo klein mogelijk te maken.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 januari 2020 10:34
Wie mag als eerste starten in de tijdrit?
Graag overzicht hiervan.
Evenepoel,Ganna etc......zet hem op!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.