Evenepoel bijt van zich af na kritiek op Giro-opgave: “Ben ook maar een mens”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 mei 2023 om 18:49

Evenepoel bijt van zich af na kritiek op Giro-opgave: “Ben ook maar een mens”

Remco Evenepoel heeft dinsdag via social media voor het eerst van zich laten horen na zijn opgave in de Giro d’Italia. De wereldkampioen geeft niet alleen een medische update, maar bijt ook van zich af na felle kritiek uit Italiaanse hoek. “Ik ben niet iemand die zich zal verstoppen of bang is om te verliezen.”

Evenepoel is duidelijk niet te spreken over een artikel in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De krant stelde dat de renner van Soudal Quick-Step zijn coronabesmetting gebruikte als uitvlucht om de ronde te verlaten. Het coronavirus is niet langer iets om je achter te verschuilen en de roze trui verdient meer respect, zo was de teneur. Evenepoel hield zich aanvankelijk stil, maar voelt op Instagram nu toch de behoefde om te reageren.

“Mijn opgave in de Giro is zeker een van de grootste tegenslagen in mijn nog zeer korte carrière. De wedstrijd verlaten met het coronavirus was een zeer abrupt einde van wat een mooi verhaal had kunnen worden. Zes maanden van volledige voorbereiding, alleen voor deze wedstrijd. Opofferingen, lange dagen in de regen, lange periodes weg van huis. Alles ging volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups en downs horen erbij en dat kan ik zonder enig probleem accepteren.”

“De laatste dagen waren emotioneel erg zwaar”
“Wat wel moeilijk te aanvaarden is, zijn de valse en negatieve commentaren nadat ik de wedstrijd moest verlaten. Ik ben niet iemand die zich zal verstoppen of bang is om te verliezen. De laatste dagen waren, door deze commentaren, emotioneel erg zwaar. Maar ik zal die momenten meenemen op de fiets, me voorbereiden op mijn volgende doelen en wedstrijden.”

“Ik wil iedereen vragen om te onthouden dat ik geen robot ben, maar ook een normaal mens, een echtgenoot, zoon, teamgenoot enzovoort, met normale gevoelens. Ik kijk er echt naar uit om nieuwe doelen te stellen en voel me klaar om er een mooi tweede deel van dit tot nu toe mooie seizoen van te maken.”

Evenepoel kan nu dus weer vooruit kijken: de renner heeft groen licht gekregen om weer te trainen. “Ik moet allereerst mijn vrouw en ouders bedanken voor de steun die zij mij de afgelopen dagen hebben gegeven. Ook mijn naaste familieleden en vrienden hebben me goed en veel gesteund! Ik wil verder ook mijn ploeggenoten en stafleden van Soudal-Quick-Step bedanken!”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Remco Evenepoel (@remco.ev)

Geef een reactie