Evenepoel blijft langer bij Deceuninck-Quick-Step: “Optie in contract gelicht”
foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2019 om 09:31

Evenepoel blijft langer bij Deceuninck-Quick-Step: “Optie in contract gelicht”

Remco Evenepoel zal ook in 2021 en 2022 koersen voor Deceuninck-Quick-Step. Het Belgische supertalent tekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen bij de Belgische formatie, met een optie voor nog eens twee jaar. “De deal stond al op papier en is nu met een ‘handshake’ bezegeld”, zo laat teambaas Patrick Lefevere weten.

Evenepoel heeft zijn start bij de profs niet gemist. Wat heet: de 19-jarige renner won dit seizoen al de Baloise Belgium Tour, de Clásica San Sebastián en het Europees kampioenschap tijdrijden. Gisteren wist hij in Alkmaar de concurrentie op ruimte achterstand te zetten. Lefevere is er dan ook als de kippen bij om de optie in zijn contract te lichten.

“Voor mij is een woord heilig en ik ben ervan overtuigd dat Remco en zijn familie ook niet zullen breken”, aldus Lefevere, die al afscheid moest nemen van toppers als Elia Viviani, Enric Mas en Philippe Gilbert. De oud-renner rekent de komende jaren vooral op Evenepoel en Julian Alaphilippe, die eerder al zijn contract verlengde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.