Evenepoel en Gilbert kanshebbers voor prestigieuze Vélo d’Or
foto: Cor Vos
woensdag 2 oktober 2019 om 19:51

Evenepoel en Gilbert kanshebbers voor prestigieuze Vélo d’Or

Twaalf renners zijn genomineerd voor de Vélo d’Or, de trofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste wielrenner. Onder hen zijn de kersverse wereldkampioenen Mads Pedersen en Annemiek van Vleuten en de winnaars van de drie grote ronden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wereldkampioen Mads Pedersen neemt het op tegen onder meer de winnaars van de drie grote ronden, Richard Carapaz, Egan Bernal en Primož Roglič. Met Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert en Jacob Fuglsang staan ook drie winnaars van de vier reeds verreden monumenten op de lijst, die vanavond werd bekendgemaakt door De Telegraaf.

Ook Remco Evenepoel (winst in de Clásica San Sebastian en het EK tijdrijden), Caleb Ewan (in zowel de Tour de France als de Giro d’Italia meerdere ritzeges), Mathieu van der Poel (winst in o.a. Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race) en Europees wegkampioen Elia Viviani zijn genomineerd.

Van Vleuten de enige vrouw
Van Vleuten is de enige vrouw die in aanmerking komt voor de Vélo d’Or, nadat ze dit seizoen de winst pakte in Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d’Italia. Als kroon op haar werk pakte ze afgelopen weekend de wereldtitel in Yorkshire na een indrukwekkende solo van meer dan honderd kilometer.

De Vélo d’Or is een trofee voor de beste wielrenner van het jaar, die wordt toegekend door twintig wielerjournalisten. De trofee is een initiatief van het Franse maandblad Vélo Magazine en werd de eerste keer uitgereikt in 1992. Vorig jaar werd de Alejandro Valverde verkozen tot beste wielrenner van het jaar na zijn wereldtitel in het Oostenrijkse Innsbruck.

Genomineerden flag-fr Velo d’Or 2019
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-co Egan Bernal
flag-ec Richard Carapaz
flag-be Remco Evenepoel
flag-au Caleb Ewan
flag-dk Jacob Fuglsang
flag-be Philippe Gilbert
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-si Primož Roglič
flag-dk Mads Pedersen
flag-it Elia Viviani
flag-nl Annemiek van Vleuten


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.