Evenepoel en Iserbyt bij supergenomineerden voor sportbelofte van het jaar

Door , vrijdag 7 december 2018 om 09:55

Het zal geen renner of renster zijn die op zaterdag 22 december tot sportman of sportvrouw van het jaar wordt verkozen. Organisator Sportspress maakte zijn shortlist bekend. Alleen in de categorie sportbelofte en paralympiër van het jaar zijn wielrenners genomineerd.


Kersvers Kristallen Fiets Victor Campenaerts, Flandrien Yves Lampaert, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Kenny De Ketele, Wout van Aert, Greg van Avermaet en Tim Wellens haalden de lijst van genomineerden bij de mannen. Nicky Degrendele, Jolien D’hoore en Sanne Cant waren terug te vinden in het lijstje van de dames die in aanmerking kwam voor de titel Sportvrouw van het jaar.

Beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman & Sportvrouw van het Jaar die niet langer actief zijn, konden tot woensdagavond hun stem uitbrengen. Daaruit vloeide gisteren een shortlist van drie supergenomineerden voort. Weliswaar zonder renners of rensters.

Evenepoel versus Sacoor
Bij de mannen wordt het een driestrijd tussen Eden Hazard, Koen Naerts en Bart Swings. En Nafi Thiam, Nina Derwael of Emma Meesseman wordt straks Sportvrouw van het jaar. Toch zijn er ook drie renners supergenomineerd. In de categorie Sportbelofte van het jaar vinden we zowel veldritwereldkampioen Eli Iserbyt als – uiteraard- supertalent Remco Evenepoel terug. Zij nemen het op tegen atletiekrevelatie Jonathan Sacoor. Kris Bosmans is als paralympiër een van de drie uitverkorenen.

Zaterdag 22 december worden de laureaten bekendgemaakt tijdens het Sportgala in de Docks Dome Event Hall in Brussel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.