Evenepoel en Jakobsen starten in Baloise Belgium Tour

maandag 29 april 2019 om 16:47
Evenepoel en Jakobsen starten in Baloise Belgium Tour

Deceuninck-Quick-Step heeft de selectie al bevestigd voor de Baloise Belgium Tour van juni. De Belgische sterrenformatie komt op de proppen met onder meer het toptalent Remco Evenepoel en de Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen.


De Baloise Belgium Tour (12-16 juni) wordt daarmee de eerste rittenkoers op Belgische bodem voor de 19-jarige neoprof Evenepoel. De Ronde van België is vijf dagen lang en heeft het UCI-statuur van een 2.HC-wedstrijd. Iljo Keisse, Pieter Serry, Mikkel Honoré, Eros Capecchi en Davide Martinelli maken de selectie compleet voor Deceuninck-Quick-Step.

Evenepoel: “Dit is toch speciaal”
“Het is een mooie kans om in eigen land te koersen, met ongetwijfeld ongelooflijk veel steun van het publiek”, laat Evenepoel weten. “De Belgische fans zijn altijd bijzonder enthousiast én het zijn grote wielerkenners. Ik heb vroeger uiteraard vaak in België gekoerst, maar om nu in mijn eerste profjaar opnieuw over deze wegen te kunnen rijden, is toch speciaal.”

“In het bijzonder kijk ik erg uit naar de tijdrit in Grimbergen, vlakbij mijn thuisbasis. Ik hoop dus dat veel van mijn vrienden en familieleden me aan het werk zullen kunnen zien”, zegt Evenepoel. In en om Grimbergen wordt een individuele tijdrit afgewerkt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.