Evenepoel: “Het is nooit te vroeg om te winnen, eigenlijk alleen maar te laat”
foto: Cor Vos
woensdag 30 januari 2019 om 09:42

Evenepoel: “Het is nooit te vroeg om te winnen, eigenlijk alleen maar te laat”

Wonderkind Remco Evenepoel werd direct derde in de individuele tijdrit van de Vuelta a San Juan. De 19-jarige Belg van Quick-Step Floors was daarmee uitermate in zijn nopjes, helemaal omdat ploeggenoot Julian Alaphilippe wist te winnen. “We hebben met hem nu de leiderstrui en die gaan we deze week verdedigen”, vertelt hij bij Sporza.

De derde plaats kwam voor de regerend wereldkampioen bij de junioren als een verrassing, alhoewel hij stiekem gehoopt had op een resultaat bij de eerste tien. “Ik denk dat ik iets te snel gestart ben”, legt de jongeling uit. “Het was wind tegen en ik heb me daar een beetje opgeblazen. Ik zat voortdurend boven de vijfhonderd watt in de eerste vier kilometer. Met het keerpunt moet je even de benen stilhouden en dan komt de verzuring in de benen. Dat heb ik moeten bekopen in de laatste anderhalve kilometer.”

“Maar ik mag niet klagen”, gaat Evenepoel verder. “Voor mijn eerste tijdrit is dit een superprestatie. Mijn eerste podium, dat voelt echt geweldig. Ik heb een fout gemaakt door te snel te starten, maar daar leer ik uit. Ik ben naar hier gekomen om ervaring op te doen en uit deze tijdrit zal ik veel leren. Ik ben wel blij dat een ploegmaat wint, want anders zou ik boos geweest zijn op mezelf. Nu kan ik leven met de derde plaats. […] Al is het nooit te vroeg om te winnen, het kan eigenlijk alleen maar te laat zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.