Evenepoel: “Ik ben klaar voor het WK tijdrijden”
foto: Cor Vos
dinsdag 24 september 2019 om 14:28

Evenepoel: “Ik ben klaar voor het WK tijdrijden”

In de tijdrit voor mannen zal de wielerwereld reikhalzend uitkijken naar een negentienjarige renner uit België. Remco Evenepoel kan de jongste wereldkampioen tijdrijden ooit worden. Tijdens een persconferentie keek het jonge toptalent met veel vertrouwen vooruit.

Een jaar geleden reed Evenepoel nog met een juniorenverzet in de rondte. In Innsbruck snelde hij op fenomenale wijze naar de wereldtitel tijdrijden, een paar dagen later maakte hij eveneens gehakt van de concurrentie in de wegwedstrijd. Er waren velen die twijfelden over de overstap naar de elites, maar Evenepoel heeft dit seizoen al voldoende bewezen.

Zo won hij dit jaar al de Baloise Belgium Tour, de Clásica San Sebastián en het Europees kampioenschap tijdrijden in Alkmaar. “Ik denk dat ik klaar ben voor het WK tijdrijden. Het parcours ligt me goed en mijn vorm is beter dan een maand geleden. Dus ik ben klaar om alles te geven”, zo blikt hij vooruit op woensdag.

“Het zal de langste tijdrit worden die ik ooit heb gedaan en misschien wel de langste die ik ooit zal doen. Ik heb gehoord dat het vrij bijzonder is om een tijdrit van 54 kilometer te rijden. Ik zal niet zeggen dat ik nerveus ben, maar ik kijk ernaar uit om te zien hoe ik met deze lange afstand om ga.”


WK 2019: Voorbeschouwing Tijdrit Mannen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.