Evenepoel kent veel pijn: “Etappe zes wordt een zware dag voor hem”
Remco Evenepoel na zijn eerste valpartij - foto: Cor Vos
donderdag 11 mei 2023 om 07:35

Evenepoel kent veel pijn: “Etappe zes wordt een zware dag voor hem”

De etappe van woensdag leek een rustige dag voor de klassementsmannen te worden. De omstandigheden gooiden echter roet in het eten voor Remco Evenepoel. De renner van Soudal Quick-Step viel tweemaal onderweg naar Salerno. Hoewel hij de eerste val geen schade opliep, heeft de tweede valpartij de Belg wel flink pijn gedaan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aan het begin van de etappe van woensdag hield Vlaanderen al zijn adem in. Remco Evenepoel ging tegen de grond, nadat een hond het parcours op rende. Een duimpje van de Belg stelde de kijker echter gerust en de kopman kon zijn weg vervolgen. Zijn tweede valpartij was van een ander kaliber. De Belg ging hard tegen het asfalt. Na de etappe ging Evenepoel dan ook direct door naar een medische keuring.

“Na de eerste val zag alles er nog goed uit voor Remco en dat was een grote opluchting. Het probleem is dat hij door zijn tweede val veel pijn heeft aan zijn rechter zijde. Hij heeft daar een hematoom met samentrekking van de spieren en enkele problemen met zijn heiligbeen”, aldus ploegdokter Toon Cruyt van Soudal Quick-Step.

De pijn zal niet snel wegtrekken en kan gevolgen hebben voor de komende etappes. Cruyt: “Hopelijk zal het beter gaan na een goede massage en een osteopatische behandeling. Een goede nachtrust helpt ook bij het herstel. We zullen donderdagochtend meer weten, maar een ding is zeker. Etappe zes zal een lastige etappe worden voor hem.”

Donderdag staat een soortgelijke etappe als die van woensdag op het programma. Twee beklimmingen van de tweede en derde categorie zouden normaal gesproken geen probleem moeten zijn voor de kopman van Soudal Quick-Step. Het is afwachten hoe de Belg zich deze ochtend voelt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.