Evenepoel maakt ‘klassieke’ WorldTour-debuut in Clásica San Sebastián
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2019 om 11:11

Evenepoel maakt ‘klassieke’ WorldTour-debuut in Clásica San Sebastián

Remco Evenepoel staat volgende maand aan het vertrek van de Clásica San Sebastián. In die koers maakt hij daarmee zijn ‘klassieke’ WorldTour-debuut. Momenteel is de winnaar van de Baloise Belgium Tour op hoogtestage in het Italiaanse skigebied Livigno.

Volgens ploegbaas Patrick Lefevere is dit een nieuwe stap in de ontwikkeling van Evenepoel. “Hij moet er wedijveren met renners die de Tour de France in de benen hebben en dus flink gerodeerd zijn. Niet te onderschatten”, zegt de voorman van Deceuninck-Quick Step in Het Laatste Nieuws. Evenepoel hervat anderhalve week eerder de koers met de Adriatica Ionica Race. Het vervolg staat niet helemaal vast, maar wel is vrijwel zeker dat hij de Deutschland Tour rijdt.

Het Olympisch testevent in Tokio op 21 juli laat Evenepoel links liggen, hoewel bondscoach Rik Verbrugghe hem er graag bij had gehad. “Maar dat is té veel gedoe voor één koers”, licht Lefevere toe. “Het is twaalf à dertien uur reizen en een tijdsverschil van zeven uur: dan moet je al een week op voorhand naar Japan afzakken om te acclimatiseren.” Heel veel meer koersdagen zullen er niet bij komen voor de jonge Belg, want hij zit al over het vooropgestelde aantal (50).

Voorlopig programma Remco Evenepoel voor juli-augustus 2019
flag-it Hoogtestage (-) – 7-22 juli
flag-it Adriatica Ionica Race (2.1) – 24-28 juli
flag-es Clasica San Sebastian (1.UWT) – 3 augustus
flag-de Deutschland Tour (2.HC) – 29 augustus-1 september

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.