Evenepoel met recordvoorsprong verkozen tot ‘Beste jongere’
foto: Sirotti
woensdag 5 december 2018 om 20:43

Evenepoel met recordvoorsprong verkozen tot ‘Beste jongere’

Update Remco Evenepoel sleepte met een recordvoorsprong de prijs voor ‘Beste jongere’ in de wacht tijdens het Gala van de Kristallen Fiets. De pas 18-jarige renner was bij de junioren nagenoeg onklopbaar en veroverde tijdens het WK met overmacht de titel op zowel de tijdrit als in de wegrace. Zijn prestaties werden beloond met een plekje bij Deceuninck-Quick Step in 2019.

Patrick Lefevere werd voor de zesde keer verkozen tot beste ploegleider. De baas van Quick-Step Floors zag zijn team de ene na de andere zege binnenslepen. Met ‘de Ronde’ (Niki Terpstra) en Luik-Bastenaken-Luik (Bob Jungels) werden twee monumenten gewonnen en in Innsbruck kroonde de ploeg zich bovendien voor de vierde maal tot wereldkampioen ploegentijdrit.

De Kristallen Zweetdruppel voor de beste helper – een publieksprijs – werd uitgereikt aan Tim Declercq, die 44 procent van de 13.260 stemmen kreeg op HLN.be. Declercq had een belangrijk aandeel in de successen van Quick-Step Floors. Dikwijls was hij aan de kop van het peloton te vinden om de weg te plaveien voor zijn kopmannen als Fernando Gaviria en Julian Alaphilippe.

Kristallen Fiets
De Kristallen Fiets voor mannen ging dit jaar naar Victor Campenaerts, die de meeste punten kreeg die bestond uit journalisten, oud-winnaars, een delegatie van de Belgische wielerbond, bondscoaches en wielercoryfeeën. Nicky Degrendele werd verkozen tot beste Belgische wielrenster.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.