Evenepoel (nog) niet naar Monaco: “Goede beslissing”

maandag 16 september 2019 om 14:09
Evenepoel (nog) niet naar Monaco: “Goede beslissing”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel gaat vooralsnog niet naar Monaco verhuizen. Eerder liet zijn vader Patrick nog doorschemeren dat de jonge Belg van plan was zich te vestigen in de dwergstaat, maar dat lijkt voorlopig van de baan. Een goede beslissing vindt ploegbaas Patrick Lefevere.

Evenepoel leek aanvankelijk van plan zich in Monaco te willen vestigen, omdat het dwergstaatje bekendstaat als trainingsparadijs voor veel wielrenners. Daar zou hij een betere wielrenner willen worden. Definitief verhuizen was echter niet aan de orde, omdat hij nog niet genoeg verdiende. De bedoeling was om zijn stekje in het zuiden regelmatig op te zoeken.

Een verhuizing lijkt nu van de baan en dat vindt Patrick Lefevere, ploegbaas bij Deceuninck-Quick Step een wijze beslissing. “Wat zou Remco doen in Monaco?” vraagt Lefevere zich hardop af in Het Nieuwsblad. “Hij is negentien. Gaat hij twee keer per dag zijn eigen potje koken en ’s avonds op restaurant gaan?”

‘In Monaco is niks te doen’
De teambaas sprak er met Philippe Gilbert over in de Vuelta en kwam tot de conclusie dat je naar Monaco kunt verhuizen als je eenmaal een gezin hebt. “Als jongen van negentien is dat moeilijk. In Monaco is er niks te doen. Het is geen goed idee om elke avond op een appartement van een postzegel groot te zitten.”

Volgens Lefevere kan Evenepoel beter nog een paar jaar wachten voordat hij beslist waar hij gaat wonen. “Wil hij naar Livigno? Geen probleem, we hebben daar een hotel dat ons sponsort. In Calpe hebben we dat ook, dus daar kan hij altijd een trainingsstage inlassen. En eventueel doorreizen naar de Sierra Nevada waar er bijna altijd iemand van de ploeg is.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

jooprioolpijp 16 september 2019 om 15:55

Aha, dus al die topsporters wonen daar omdat het zo’n trainingsparadijs is. Zien we hier weer voetballer-trekjes – als ze een beetje geld beginnen te maken meteen de belasting proberen te ontwijken? “Niet rijk genoeg om in hun vaderland te wonen” zei opa Rioolpijp altijd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.