Evenepoel, Pogacar en Vingegaard verkeerd gestuurd door onoplettende seingever
screenshot Eurosport
vrijdag 11 maart 2022 om 17:23

Evenepoel, Pogacar en Vingegaard verkeerd gestuurd door onoplettende seingever

Een onoplettende seingever zorgde voor wat opschudding in de finale van de vijfde etappe in de Tirreno Adriatico. Op iets minder dan zes kilometer van de finish reden aanvallers Evenepoel, Pogačar en Vingegaard rechtdoor in plaats van rechts een klimmetje op te draaien.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel demarreerde op zeven kilometer van de finish uit het reeds gedecimeerde peloton en kreeg zowel leider Tadej Pogačar als Jonas Vingegaard mee. De drie hadden een minieme voorsprong op de rest van de groep, tot Evenepoel – die aan de leiding reed – plots verkeerd reed.

De seingever stond niet in het midden van de weg om de afslag naar rechts aan te geven, maar aan de zijkant. De drie reden rechtdoor. Pogačar en Vingegaard konden sneller rechtsomkeer maken en vonden in een mum van tijd weer hun plek in de groep. Bij Evenepoel, die iets meer tijd verloor, duurde dat een stuk langer.

Uiteindelijk werd de kopman van Quick-Step-Alpha Vinyl opgewacht door ploegmakker Ballerini, die hem een helpende hand bood. Zo sloot ook Evenepoel terug aan en vijf kilometer verder kwam hij ook in dezelfde tijd van Pogačar en Vingegaard over de finish. Weliswaar het hoofd schuddend…

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.