Evenepoel rijdt voor het laatst met Keisse in Binche: “Grote invloed op mijn carrière gehad”
foto: Cor Vos
vrijdag 30 september 2022 om 13:44

Evenepoel rijdt voor het laatst met Keisse in Binche: “Grote invloed op mijn carrière gehad”

Dat Remco Evenepoel zijn regenboogtrui voor het eerst kan laten zien aan een Belgisch publiek is niet de enige reden waarom Binche-Chimay-Binche een bijzondere koers zal worden voor de wereldkampioen. Het zal namelijk ook de laatste keer zijn dat hij samen met Iljo Keisse, die dit jaar afzwaait als profrenner, zal koersen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel benadrukt de bijzondere band die hij heeft met Keisse. “Ik kijk er naar uit om voor de laatste keer met Keisse te rijden. Hij heeft veel invloed op mij gehad als renner en heeft mij altijd begeleid sinds ik prof ben geworden. We gaan zijn aanwezigheid, intelligentie en ervaring missen. We gaan alles op alles zetten om samen nog een keer de geest van de wolfpack aan het publiek te laten zien”, aldus de Vuelta-winnaar.

De ploeg zal verder aan de start staan met Florian Sénéchal en Zdenek Stybar, die de Belgische formatie na dit jaar zal verlaten. Neoprofs Martin Svrcek en Stan Van Tricht maken de selectie compleet.

Ploegleider Rick Van Slycke verwacht veel van de selectie. “We kennen het parcours goed maar veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Het lijkt erop dat het regenachtig wordt en gaat waaien. Maar we zijn erg gemotiveerd en we hebben meerdere renners die voor een goed resultaat kunnen gaan”, blikt hij vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.