Evenepoel toont zich in Romandië: “Het is een enorme leerschool”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 5 mei 2019 om 09:56

Evenepoel toont zich in Romandië: “Het is een enorme leerschool”

Remco Evenepoel toonde zich gisteren tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Romandië in de vlucht van de dag. De 19-jarige neo-prof van Deceuninck-Quick-Step had de afgelopen week af te rekenen met de nodige pech, maar kijkt desalniettemin tevreden terug op zijn derde rittenkoers op WorldTour-niveau. “Elke dag word ik beter”, vertelt hij aan Sporza.

Evenepoel kwam dinsdag tijdens de proloog ten val. Ook vrijdag ging hij onderuit. Over het algemeen kijkt hij echter met een goed gevoel terug op zijn deelname aan de Zwitserse rittenkoers. “Het niveau ligt immens hoog, maar het is een enorme leerschool. Ik kan alleen maar tevreden terugblikken op deze week, ondanks dat het gevoel niet 100 procent is. Ik had vrijdag al geprobeerd in de vlucht te zitten en zaterdag is dat gelukt. Daar ben ik tevreden over.”

Ook de ploegleiding is te spreken over het optreden van de jongeling. “We mogen uiterst tevreden zijn over hoe Remco deze week heeft doorgemaakt”, vertelt ploegleider Rik Van Slycke. “In mijn ogen is het spectaculair, want hij komt van twee categorieën lager en zit nu op WorldTour-niveau”, stelt hij vast.

Vandaag staat nog de afsluitende tijdrit op het programma. “We verwachten hem niet bij de eerste 10”, bekent Van Slycke. “Nog tien renners strijden voor het eindklassement en er rijden specialisten als Campenaerts en Martin mee”, stelt hij vast.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.