Evenepoel verovert ‘zware’ Kristallen Fiets: “Niet verwacht”

woensdag 4 december 2019 om 21:35
Evenepoel verovert ‘zware’ Kristallen Fiets: “Niet verwacht”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel had niet verwacht dat hij tot winnaar zou worden verkozen van de Kristallen Fiets. De Oost-Vlaming van Deceuninck-Quick Step had met Philippe Gilbert en Wout van Aert immers enkele sterke concurrenten voor de trofee van de beste Belgische wielrenner.

“Ik sta echt te trillen eigenlijk, heel vreemd”, reageerde Evenepoel op het podium van het Gala van de Kristallen Trofee. “Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, want er werd vooraf veel gesproken over Philippe Gilbert en Wout van Aert. Daarom dacht ik eigenlijk dat het wel lastig zou worden. Hun overwinningen zijn enorm hoog in te schatten, maar blijkbaar die van mij ook. Die trofee is trouwens een zwaar ding, ik ga het rap neerzetten.”

Evenepoel beleefde een droomdebuut bij de profs met als absolute hoogtepunten winst in de Clásica San Sebastián en op het EK tijdrijden. Ook werd hij vice-wereldkampioen in Yorkshire achter Rohan Dennis. In de Hammer Series Limburg en de Deutschland Tour baarde hij opzien met monstersolo’s tegen de sterkere mannen van het peloton. Hij bleef in de verkiezing, naast Van Aert en Gilbert, ook Victor Campenaerts, Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet voor.

‘Ik deed het zeker niet alleen’
Of de trofee het resultaat is van iedereen, werd Evenepoel gevraagd. “Vanaf mijn wereldtitel bij de junioren hebben we eigenlijk gezegd: vanaf nu staat alles in het teken van mijn profbestaan. Ik denk dat mijn ouders daar enorm sterke mensen zijn geweest. Ook Patrick Lefevere en de ploeg onder hem hebben veel aan deze trofee bijgedragen. Ik kan iedereen bedanken, want ik deed het zeker niet alleen.

“Het was een heel zwaar jaar met veel verwachtingen en druk. Dat voelde ik niet echt, omdat ik me er niets van aantrok. Daarom ging het ook eventjes heel slecht, maar ik kwam er bovenop. Het ging toen alleen maar beter en ik heb van mijn fouten geleerd. Ik heb geleerd wat beter kan en daar heb ik me deze winter al aan gehouden. Hopelijk kunnen we er met ‘the Wolfpack’ weer een onvergetelijk jaar van maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.