Evenepoel wil overleden Lambrecht eren: “Sterren meepakken voor de grootste ster”

woensdag 7 augustus 2019 om 14:51
Evenepoel wil overleden Lambrecht eren: “Sterren meepakken voor de grootste ster”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel gaat er alles aan doen om zijn overleden landgenoot Bjorg Lambrecht te eren tijdens het Europees kampioenschap tijdrijden. Op papier geldt de jonge Belg daarin als een van de belangrijke kanshebbers na zijn overwinning in de Clásica San Sebastián.

“Eigenlijk meteen van het moment dat ik wist dat Bjorg overleden was, zei ik tegen mijn verzorger dat ik er alles aan ga doen om die sterrentrui mee te pakken voor de grootste ster aan de hemel”, vertelde Evenepoel aan Sporza daags voordat hij het EK Tijdrijden voor profs gaat betwisten. “Ik was ervan geschrokken, de hele wielerwereld is er niet goed van. Zoals ik al zei, ik ga proberen die sterren mee te nemen voor hem.”

Evenepoel kende de drie jaar oudere Lambrecht vooral van de koersen die ze dit seizoen samen reden, zoals de UAE Tour en de Tour of Norway. “We hadden vooral contact tijdens de koers zelf, omdat we elkaar snel vonden. De band begon te groeien en hij was een vriend aan het worden.”

‘Parcours ligt me 100%’
In Alkmaar en door het omliggende polderlandschap is een biljartvlak parcours uitgerekend over 22,4 kilometer. “Een parcours dat me 100% ligt met veel rechte stukken, een echt tijdritparcours”, stelde Evenepoel al vast. “Ik heb altijd gezegd dat ik qua renner geen echte tijdrijder ben, ik ben toch een lichtgewicht. Hier staan mannen aan de start van tachtig kilogram of meer en die hebben meer paardenkracht in de benen. Ik ga me zeker weren en dan gaan we zien wat het wordt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair