Pauline Ferrand-Prévot, Christine Majerus, Evie Richards

zaterdag 11 januari 2020 om 17:35
Pauline Ferrand-Prévot, Christine Majerus, Evie Richards

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Pauline Ferrand-Prévot, Jarrad Drizners en Evie Richards.

Pauline Ferrand-Prévot succesvol geopereerd

Pauline Ferrand-Prévot heeft een geslaagde operatie ondergaan aan een beknelde liesslagader. Dat liet de Française weten via haar social media. Ze verblijft momenteel nog in het ziekenhuis en het is nog onduidelijk hoelang ze uit de roulatie is. “De operatie is goed verlopen. Het duurde iets langer dan verwacht (twee uur), maar mijn chirurg is tevreden.”

Ferrand-Prévot wilde deze winter deelnemen aan het WK veldrijden in Dübendorf, maar dat lijkt ze nu te kunnen vergeten. Komende zomer is de olympische cross-country haar grote doel.


Jarrad Drizners Australisch kampioen bij de beloften

De Australische wegtitel bij de beloften is een prooi geworden voor Jarrad Drizners. De aanwinst van Hagens Berman Axeon, die ook actief is als baanrenner, raakte in de laatste van twaalf lokale ronden voorop met Sebastian Berwick. Toen zij de laatste rechte lijn bereikten, zette Drizners zijn sprint vroeg in en besliste daarmee de nationale titelstrijd. Later deze maand staat hij aan de start van de Tour Down Under als onderdeel van de nationale selectie.


Evie Richards slaat Britse crosskampioenschappen over

Evie Richards ziet af van de Britse kampioenschappen veldrijden, die dit weekend worden gehouden. De veldrijdster wil zichzelf niet over de kop werken nu ze bij de elite gaat veldrijden en met de Olympische Spelen in het vooruitzicht.

Richards (22) licht op haar social media haar besluit toe. “Het was een moeilijke beslissing, maar er waren veel redenen waarom het gewoon niet paste. Mijn MTB-seizoen eindigde pas laat als gevolg van mijn knieblessure, waardoor ik veel moest doen in korte tijd. Daarnaast maak ik in het veldrijden de overstap naar de elite en is 2020 een olympisch jaar. Dus een goede basis leggen en mezelf niet over de kop werken is heel belangrijk.”

De Britse kampioenschappen veldrijden worden dit weekend verreden in Shrewsbury.


Majerus volgt zichzelf op als Luxemburgs veldritkampioen

Christine Majerus mag zich opnieuw een jaar lang Luxemburgs kampioen veldrijden noemen. De 32-jarige renster van Boels-Dolmans pakte haar elfde nationale titel in het veld, iets wat Sanne Cant vandaag ook deed in Antwerpen. Bij de mannen ging de overwinning naar Lex Reichling.

In Duitsland streden de elitevrouwen ook om de nationale titel. Het was Elisabeth Brandau – twee jaar geleden nog vijfde op het WK in Valkenburg – die naar de zege en kampioenstrui wist te soleren.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Flanders 11 januari 2020 om 19:22

Blunder van formaat door M.Wuyts,hij dacht groot nieuws te hebben door te zeggen dat Ana Kay niet geselecteerd is voor het WK in de Amerikaanse ploeg en dit terwijl Kay een ….Britse is.

Guidon 12 januari 2020 om 10:41

Ja, ik heb dat ook gehoord. Heb toch even moeten grinniken bij het feit dat de grote M. Wuyts ook de mist kan ingaan. Ik had trouwens de indruk dat Paul Herygers het door had maar niet durfde reageren/corrigeren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.