Évita Muzic verbitterd na niet-selectie voor Olympische Spelen: “Evenement van de eeuw”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 29 mei 2024 om 09:40

Évita Muzic verbitterd na niet-selectie voor Olympische Spelen: “Evenement van de eeuw”

Audrey Cordon-Ragot, Juliette Labous en Victoire Berteau: deze drie rensters mogen zich namens Frankrijk opmaken voor de Olympische wegwedstrijd in Parijs. Wie niet aan de start zal verschijnen: Évita Muzic. De 25-jarige klimster is gepasseerd door de Franse bondscoach en dat doet pijn.

“Het was voor mij een droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Parijs, maar ik zal dus niet aan de start staan”, laat ze weten via sociale media. “De bondscoach heeft anders besloten. Ik kan deze beslissing alleen maar verbitterd en met spijt aanvaarden. Verbitterd, omdat ik van deze wedstrijd een groot doel had gemaakt. De Olympische Spelen in Parijs zijn het evenement van deze eeuw.”

“Het is een unieke kans om de blauw-wit-rode vlag te laten wapperen voor het thuispubliek. En om voor een medaille te strijden en toekomstige generaties te inspireren. Ik vind het jammer, want ik dacht dat ik wel een plekje had afgedwongen op basis van mijn prestaties dit seizoen, mijn zege in de Vuelta en behaalde resultaten op explosieve omlopen die overeenkomen met het parcours van de Spelen.”

Muzic is bezig aan een uitstekend seizoen. In het voorjaar reed ze naar top 10-noteringen in Strade Bianche en de Trofeo Alfredo Binda en werd ze vierde in de Waalse Pijl. In de daaropvolgende La Vuelta Femenina was ze bergop de voornaamste uitdager van Demi Vollering, won ze een etappe en eindigde ze als vijfde in het eindklassement. Ze werd daarna ook nog tweede in Durango-Durango en de Vuelta a Burgos.

Vastberaden
Het levert haar dus geen selectie op voor de Olympische Spelen. “Maar ik ben nog steeds een van de grootste supporters van de Franse selectie. In een sportleven zijn er vaak teleurstellingen. Het is zaak om hier goed mee om te gaan, om er sterker uit te komen. Ik kijk nu, vastberadener dan ooit, uit naar de Tour de France Femmes.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.