zondag 3 juli 2022 om 18:44

Caleb Ewan komt er opnieuw niet aan te pas: “Heb gewoon wat geluk nodig”

Video Nadat hij in de tweede etappe van de Tour de France op een dertiende plaats strandde, kwam Caleb Ewan op dag drie niet verder dan een negende plek. De Australier is ervan overtuigd dat hij beter kan doen dan dat. “Ik heb gewoon wat geluk nodig”, zei hij na afloop tegen de pers.

“Het was niet al te slecht, maar toen ik mijn sprint aan wilde gaan… Ik wist dat via het hek de enige mogelijkheid was, maar ik werd ingesloten”, aldus Ewan, die vond dat enkele sprinters van hun lijn afweken. “Maar dat is sprinten hè. Er zijn altijd renners die dat een beetje doen.”

Na de rustdag zijn Ewan en zijn ploeggenoten wellicht klaar voor een frisse start. “Ik hoop het. Het team rijdt heel goed, ik ben heel blij met ze. Maar ik heb gewoon wat geluk nodig in de sprints. We weten dat we niet het team hier hebben om een volledige lead-out te doen, het beste wat ze kunnen doen is me in een goede positie brengen in de laatste kilometer. Beide keren begon ik goed aan de laatste kilometer, dus daar kan ik niet over klagen. Er gebeurt gewoon steeds iets in de laatste paar meters.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.