Ewan kent ideale seizoensstart: “De ploeg deed het geweldig”
foto: Cor Vos
zondag 13 januari 2019 om 09:08

Ewan kent ideale seizoensstart: “De ploeg deed het geweldig”

Caleb Ewan won aan het begin van 2019 al twee criteriums in de Bay Cycling Challenge, maar vandaag ging het in de Down Under Classic al meer om het ‘echie’. De 24-jarige Australiër wist zijn nieuwe werkgever Lotto Soudal echter een mooie overwinning te schenken. “De ploeg deed het echt geweldig”, zo liet hij na afloop weten.

Ewan won na een zeer chaotische sprint, aangezien een groot deel van het peloton in de laatste bocht tegen de vlakte ging. De jonge sprinter reed met zijn ploeg echter op kop, waardoor hij de dans ontsprong. Ewan wist vervolgens een perfecte lead-out van zijn ploeggenoot Roger Kluge met verve af te ronden.

Hij versloeg uiteindelijk Peter Sagan – de winnaar van vorig jaar – en de Australiër Alexander Edmondson. “Het was lastig om samen te blijven, maar we bleven als ploeg rustig. Roger deed vervolgens een perfecte lead-out. De ploeg heeft vandaag echt geweldig gereden”, is Ewan lovend over zijn (nieuwe) formatie.

Agressieve koers
De Down Under Classic mag dan een veredeld criterium zijn, volgens Ewan was het een zeer lastige koers. “Er werd dit keer enorm agressief gereden. Je werd constant voorbijgesneld. Het was daarom ook moeilijk om als ploeg bij elkaar te blijven.” Ewan zal nu met veel vertrouwen beginnen aan de Tour Down Under. Eerder liet hij weten minimaal één zege te willen boeken in de rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.