Lotto Dstny dient officiële klacht in bij UCI na twijfel over uitslag GP Monseré
foto: Cor Vos
dinsdag 7 maart 2023 om 09:10

Lotto Dstny dient officiële klacht in bij UCI na twijfel over uitslag GP Monseré

Update Caleb Ewan had zijn winnaarsinterview al gegeven, maar uiteindelijk werd Gerben Thijssen zondag – na het bestuderen van de finishfoto – als winnaar uitgeroepen van de GP Monseré. Dit tot ongenoegen van de Australiër, die nog altijd zijn twijfels heeft. “Ik denk eigenlijk dat ik gewonnen heb”, laat hij weten via social media. Inmiddels heeft Lotto Dsnty een officiële klacht ingediend bij de UCI.

De sprintkopman van Lotto Dstny deelt op Twitter enkele foto’s, die weer voor twijfel zorgen. “Toon me een foto waarop duidelijk te zien is dat Gerben de winnaar is, daar zou ik me echt beter door voelen”, is Ewan duidelijk.

Ewan werd direct na de finish nog tot winnaar uitgeroepen en zelfs geïnterviewd, maar de jury kwam – na het bestuderen van de finishfoto – terug op zijn eerdere inschatting en dus mocht de Belg Gerben Thijssen plaatsnemen op het hoogste schavotje. Ewan moest zo – niet voor het eerst dit seizoen – genoegen nemen met een tweede plaats.

Sam Welsford, die zelf als derde over de streep kwam in de GP Monseré, zit in het ‘kamp-Ewan’. “WTF, je hebt dit duidelijk gewonnen”, reageerde hij al via Twitter. En ook enkele ploeggenoten van Ewan hebben zich al uitgesproken. “De UCI zou dit opnieuw moeten bekijken”, schrijft Thomas De Gendt. Rüdiger Selig heeft dan weer een vraag voor de internationale wielerunie. “UCI, kunnen jullie mij dit uitleggen?”, laat hij weten op Instagram.

Update 7 maart (09.10 uur)

Nadat de organisatie van de Grote Prijs Monseré en vervolgens de Belgische wielerbond maandag al van zich lieten horen, is er nu ook nieuws vanuit Lotto Dstny. Het ProTeam heeft een officiële klacht ingediend bij de UCI, meldt Het Laatste Nieuws. Lotto Dstny stelt dat er geen bewijs is dat Thijssen de streep eerder overschreed dan Ewan en eist duidelijkheid van de Internationale Wielerunie. Mocht de UCI die duidelijkheid niet kunnen verschaffen, dan is het mogelijk dat er twee winnaars worden uitgeroepen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.