Ewan verslaat Van Poppel in Clásica de Almería
foto: Sirotti (archief)
zondag 11 februari 2018 om 17:04

Ewan verslaat Van Poppel in Clásica de Almería

Caleb Ewan heeft in Roquetas de Mar de Clásica de Almería op zijn naam geschreven. Hij was in een massasprint Danny van Poppel en Timothy Dupont te snel af.

Al na zeven kilometer koers was er een kopgroep van een gelijk aantal renners. Axel Journiaux (Direct Energie), Rob Britton (Rally), Marc Buades (Fundación Euskadi), Diego Rubio (Burgos-BH), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin) en Cristian Rodríguez (Caja Rural-Seguros RGA) waren de renners die het hazenpad kozen. Ze zouden een voorsprong van ongeveer vier minuten krijgen van het peloton, dat door LottoNL-Jumbo en Mitchelton-Scott werd aangevoerd.

Strijd om berg- en puntentrui
Aan het begin van de koers volgden de verschillende sprints voor de punten- en bergtrui elkaar snel op. De eerste tussensprint was een prooi voor Journiaux, voor De Bondt en Rubio. Ook op de eerste beklimming van de dag, pakte Journiaux de volle mep aan punten, dit maal voor Rodríguez en Belkov. De tweede tussensprint van de dag wist De Bondt op te eisen, voor Belkov en Journiaux. Terwijl de voorsprong was geslonken naar ongeveer twee minuten wist Journiaux nog eens wat bergpunten te pakken, op de tweede beklimming van de dag hield hij Belkov en Rodríguez af.

Ondanks zijn sterke optreden in de tussensprints zou de Fransman niet de bergtrui opeisen. Rodríguez won deze trui, door op de laatste beklimming van de dag als eerste boven te komen, voor Belkov en Journiaux. De Bondt toonde zich ook in de derde en vierde tussensprint het sterkst, beide keren voor Journiaux. De andere renners mengde zich verder niet in de strijd om het puntenklassement, welke De Bondt op zijn naam schreef. Met nog 35 kilometer te gaan werd de kopgroep bijgehaald door het peloton.

Massasprint
Gedurende de twee lokale rondes hielden de sprintersploegen het tempo hoog en wist niemand te ontsnappen. Het peloton stevende vervolgens af op een massasprint. Ewan (Mitchelton-Scott) toonde zich hierin het sterkste, voor Van Poppel (LottoNL-Jumbo) en Dupont (Wanty-Groupe Gobert).

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2018 17:06
Blijkbaar nog twee man van LottoNL tegen de vlakte op 4km van de streep, geen idee of ze nog een rol van betekenis zouden spelen voor Van Poppel.
11 februari 2018 17:22
Wat moet je met een berg/puntentrui in een eendagskoers?

@04398
Het gaat mij ook om de tekst bij het artikel.
11 februari 2018 17:25
@skedel is een foto uit het archief niet van de wedstrijd zelf
11 februari 2018 17:26
Jammer, maar toch netjes van Van Poppel. Ewan hoort inmiddels wel bij de top5 sprinters van de wereld.
11 februari 2018 17:31
@skedel
Premies
@assen
Discussieerbaar
11 februari 2018 17:33
Knap van Dupont! Sterke gast, jammer van zijn mindere jaar vorig seizoen. Perfecte renner voor Wanty
11 februari 2018 18:10
@ Assen

Mwah... Kittel, Greipel, Gaviria, Groenewegen, Viviani, Cavendish (indien ie enigszins fit is) en Sagan schat ik allemaal hoger in. Maar Ewan is prima op weg zich ertussen te nestelen, dat wel.
12 februari 2018 16:02
Greipel en Sagan en Groenewegen schat ik lager in dan Ewan.
Sagan is vooral snel na een enigszins lastige finale, maar geen supersprinter.
Blijft over Kittel, Gaviria, Cavendish, misschien Viviani?
Discussieerbaar sowieso.
Maar dat je Groenewegen noemt vind ik best opmerkelijk. Chauvinisme? Is Groenewegen eigenlijk wel iemand die bij de tien beste sprinters hoort?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.