Ex-ploegmaat Gaimon bekritiseert Cardoso’s statement
foto: Sirotti
woensdag 28 juni 2017 om 09:50

Ex-ploegmaat Gaimon bekritiseert Cardoso’s statement

Het blijft vooralsnog opvallend stil binnen het peloton over de positieve plas van André Cardoso. Erg weinig insiders spreken zich uit, maar Phil Gaimon – een voormalig ploegmaat van Cardoso bij Cannondale – is een uitzondering. De Amerikaan heeft een blog geschreven over het incident. Daarin haalt hij uit naar het statement van Cardoso. “Het lijkt wel gecopy-pastet door een shitty PR manager, zijn zaakwaarnemer of een of andere advocaat.”

Cardoso zegt in zijn statement dat hij kapot is van het nieuws. De Portugees van Trek-Segafredo beweert onschuldig te zijn.

“Het lijkt op bijna iedere andere ontkenning, van Tyler Hamilton tot Bill Cosby”, schrijft Gaimon. “Ik zie niet hoe zo’n statement ooit kan werken. André denkt waarschijnlijk dat het verstandig is om zelf stil te blijven en het over te laten aan de experts. Hij krijgt veel advies van idioten, waardoor het erop lijkt dat hij er zelfs niets om geeft, en dat is frustrerend.”

“Dat is ook voor een groot deel waarom ik dacht dat er iets mis was met de positieve plas van Tom Danielson in 2015″, vervolgt Gaimon. “Hij werd gek op Twitter, met ontkenningen gevuld met typefouten en rauwe emotie. Het is precies dezelfde reactie die ik zou hebben bij een positieve plas. Als hij daar aan het liegen was, zou hij er een Oscar voor verdienen.”

“Als je gearresteerd zou worden voor verkrachting of moord, zou je ook niet geduldig wachten tot je advocaat een verklaring optekent. Je zou van de daken schreeuwen dat je onschuldig bent en twitteren zoals onze president. Het zou lijken alsof je gek geworden bent. Wie het statement van Cardoso ook schreef, heeft of niet het beste voor met Cardoso, of diegene onderschat de intelligentie van wielerfans.”

Gaimon hoopt dat Cardoso inderdaad onschuldig is. “Maar het ziet er niet goed uit. Ik ben boos, maar ik ben vooral verward en verdrietig.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2017 09:51
Beetje zinloos. En Twitter gebruiken voor argumentatie, nee bedankt!
28 juni 2017 09:53
Quote:
Wie het statement van Cardoso ook schreef onderschat de intelligentie van wielerfans.

Gezien de reacties in het andere topic waren er hier genoeg die hem wel enigszins geloofden (waaronder ikzelf). Fijn dat Gaimon ons nu imbecielen noemt.
28 juni 2017 10:02
Hij komt wel oprecht gefrustreerd over en heeft het duidelijk niet specifiek over dhr Cardoso maar eerder de in steen gebeitelde ontkenningsfase die standaard volgt bij positieve plassen.
28 juni 2017 10:11
Jammer dat hij voor anderen wilt bepalen hoe ze moeten reageren op een positieve plas. Niet iedereen is hetzelfde Phil. Slappe redenatie.
28 juni 2017 10:14
"... en twitteren zoals onze president." Dus zoiets als: "I'm innocent, despite the constant negative press covfefe"?
28 juni 2017 10:16
Wie is Phil Gaimon en waarom heeft hij een mening over doping? Heeft hij zelf ook aan de dope gezeten dat hij er zo goed over nagedacht heeft hoe je moet reageren als je gepakt wordt?
28 juni 2017 10:26
Ik denk dat hij een beetje over-analyseert..
28 juni 2017 10:27
Eeeh ja lekker boeiend wat Phil Gaimon er van vindt.

Waar blijft Marcel Moraal Kittel eigenlijk met zijn tweets? Of zal hij het te druk hebben met zijn volleybalster?
28 juni 2017 10:37
Ik moet toegeven dat de verklaring inderdaad een aantal flashbacks bij mij opriep. Heb dit hele verhaal inderdaad vaker gelezen. Dat Twitter een slecht medium is om je frustraties op te uiten, ben ik dan wel weer met de reaguurders eens.
28 juni 2017 10:44
Kortom: plaats indien je betrapt bent direct boze/verontwaardigde Tweets met wat spelfouten, dan krijg je van Phil Gaimon het voordeel van de twijfel omdat hij zelf ook op die manier zou reageren.

Wat een fijne man die Phil.
28 juni 2017 10:45
Wow Phil Gaimon :) dat is niet de eerste de beste, waarvan je zo'n reactie verwacht. Voegt ook niets toe van deze relatieve no-body. Verklaringen snijden zo wie zo momenteel nog geen hout.
Eerst even de B-staal afwachten. Verder ben ik alleen benieuwd naar het statement van Trek en/of dit een eenmansactie is. Als het epo niet aan een lichaamsafwijking of foute test te linken is, heeft Cardoso dus een probleem en eigenlijk het huidige wielrennen ook.
Het wielrennen mag dan schoner geworden zijn, maar nog steeds worden de grenzen opgezocht en "pechvogels" lopen tegen de lamp.
28 juni 2017 11:06
En wie is hij om te gaan oordelen hoe mensen moeten reageren over een positieve plas? En dat dan n beetje op twitter zitten te verkondigen. Top maat.
28 juni 2017 11:07
@robotour. Ik kan je de reactie van Trek wel vast geven:

Eerst: wij wachten de reactie van het B-staal af. Tot die tijd is de renner op non-actief gezet.
Na vrijgave B-staal: Wij zijn zeer teleurgesteld in de renner. Dit is een eenmansactie geweest, de ploeg wist hier niets vanaf. Wij gaan ons juridisch wapenen en wij gaan onderzoeken hoe we dit soort eenmansacties in de toekomst kunnen tegenhouden. Wij zijn teleurgesteld in de renner, en wij balen enorm dat deze actie het goede imago van de ploeg schaadt.

Of iets dergelijks met dezelfde strekking. Oftewel: copy-paste van andere gevallen.
28 juni 2017 11:30
Wat maakt het palmares van Gaimon in godsnaam uit voor de relevantie van zijn mening. Klinkt ook vrij ironisch in de anonieme reacties van een wielersite.
28 juni 2017 11:30
@secondant ja, de standaardverklaring. Zijn er al journalisten undercover bezig in de wielerwereld op zoek na hoe het nu werkelijk zit met wat er zoal niet gebruikt / geslikt wordt ?
Nu worden alle verhalen afgedaan als eenmansacties - zie o.a Bardiani (2 man) en als acties van zogenaamde "wanhopige" renners die na een redmiddel zoeken om hun carriere nog leven in proberen te blazen. Zijn het wel eenmansacties of wordt het toch binnen de ploeg gecoordineerd ? We zitten weer vlak voor de TOUR-start, dus het wachten is op meer "smeuiige" verhalen.
28 juni 2017 11:32
Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat Gaimon als ex-ploegmaat iets meer weet over de handelswijze van Cardoso, dat om juridische redenen niet kan zeggen, maar nu kans ziet toch iets te laten weten. Zeker als Gaimon misschien door niet te gebruiken zijn baantje is kwijtgeraakt aan iemand die dat wel doet...
28 juni 2017 11:38
Trump zou twitteren: "Totally false accusations. Never doped! Just jealous that I am best rider in peloton. Crooked Hillary doped all the time & press are silent on that. Sad!"
28 juni 2017 11:41
100% eens met TykkeThor
28 juni 2017 11:57
@52x11 despite the negative press covfefe
28 juni 2017 12:09
Moeten we dan maar aannemen van de man die op youtube zijn eigen pis drinkt.
28 juni 2017 12:43
@Skedel: bron?
28 juni 2017 12:51
Gaimon heeft ongelijk, Cardosso zit in de situatie dat alles wat hij zegt verkeerd uitgelegd kan worden.
De Reactie van Cardosso was weliswaar standaard, maar gaf in iedergeval aan dat hij niet wereldvreemd is en weet hoe dit soort dingen overkomen. Als hij inderdaad geen wereldvreemde fantast is kan wat mij betreft kan de conclusie zijn dat doping en micro-dosing in sommige delen van het peloton nog immer de standaard zijn. (ook omdat zijn uitslagen heel stabiel zijn)
28 juni 2017 13:11
@Turtlehead
https://youtu.be/2vnXHO2kqKY
6m40s
28 juni 2017 13:24
Ik verbaas me er altijd over dat de Omerta zelfs tot hier op een wielerforum rijkt. Ik ben blij dat een wielrenner zich erover uitspreekt. Dat zou veel meer moeten gebeuren. Het feit dat er door het peleton weinig over doping wordt gesproken vertelt mij dat het nog steeds een alledaagse gebeurtenis is, waarover vooral niet teveel gesproken moet worden.

Ook wacht ik op een renner die na een overwinning uit blijdschap in zijn flash-interview zegt: "Het mooie is dat ik het ook nog clean heb gedaan!".

Een echte schone sport zullen we waarschijnlijk nooit krijgen, maar erover zwijgen draagt in ieder geval niet bij aan een schonere sport.
28 juni 2017 14:02
@switchfoot
Ik ben voor het verbieden van de term 'omerta'. Telkens als iemand z'n mond open doet, hoe nutteloos ook, moeten we dat toejuichen omdat het zogenaamd de omerta verbreekt.

Ik vind deze Gaimon een sympathieke vent, maar het argument dat Tom Danielson helemaal los ging op twitter en daarom 'onschuldiger' overkomt vind ik echt bullshit. Die Danielson is 'n beetje een aparte, een vrij kinderachtig figuur. Hoe Cardoso is weet ik niet, maar waarschijnlijk wat meer bedaard.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.