Ex-ploegmaat Matteo Trentin: “Altijd mooi om een kampioen als Alaphilippe in stijl te zien terugkeren”
Foto: Cor Vos
donderdag 16 mei 2024 om 18:22

Ex-ploegmaat Matteo Trentin: “Altijd mooi om een kampioen als Alaphilippe in stijl te zien terugkeren”

Julian Alaphilippe boekte in de Giro d’Italia zijn eerste overwinning in meer dan een jaar, en dat werd hem duidelijk gegund in het peloton. Na afloop kreeg de ex-wereldkampioen veel felicitaties, ook van rechtstreekse concurrenten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eentje daarvan was Matteo Trentin, die zelf nog zesde werd. “Veel teams wilden dat de ontsnapping er heel vroeg zou vandoor gaan, om juist het de fikse strijd om mee te zitten te vermijden. Ik koos al vroeg in de wedstrijd de goede vlucht, nam de goede beslissing, maar ik was slechts met twee anderen weg. We reden heel hard, het eerste uur zelfs aan 55 kilometer per uur”, zegt hij bij Eurosport.

Maar helaas voor Trentin hield die poging niet stand. “We pakten nooit meer dan een halve minuut en dat eerste wedstrijduur kostte me veel energie. Ik geraakte nog wel in de tweede, definitieve vlucht, maar dan zat ik al door mijn beste krachten heen. Ik heb er het beste uitgehaald.”

Trentin kon wel leven met de uitslag van de rit, die gewonnen werd door Julian Alaphilippe. “Alaphilippe is een vriend. Ik heb hem prof zien worden bij de Quick-Step-ploeg, we hebben daarna vier jaar als ploeggenoten samengereden. Ik gun hem dit dus enorm. Een kampioen die zo veel problemen heeft, maar toch terugkomt in stijl, dat is mooi om te zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.