Ex-renner Jack Bobridge (29) ruim vier jaar de cel in

vrijdag 5 juli 2019 om 08:36
Ex-renner Jack Bobridge (29) ruim vier jaar de cel in

foto: Cor Vos

Voormalig wielrenner Jack Bobridge heeft een gevangenisstraf van 4,5 jaar gekregen vanwege de handel in XTC-pillen. De 29-jarige Australiër werd al in augustus 2017 opgepakt op verdenking van drugshandel. Bobridge ontkent enige betrokkenheid, maar de rechtbank van Perth heeft de oud-coureur op vier aanklachten schuldig bevonden.

Bobridge reed tijdens zijn wielercarrière voor ploegen als Garmin-Cervélo, Orica-GreenEDGE en Belkin, maar hij moest in 2016 stoppen wegens aanhoudende rugklachten. Het bleef vervolgens lange tijd stil rondom Bobridge, maar ruim een jaar later werd hij opgepakt op verdenking van drugshandel.

Bobridge verkocht maar liefst 301 XTC-pillen aan zijn voormalige vriend en ploeggenoot Alex McGregor, die de zaak aan het rollen bracht. De rechtbank acht het nu bewezen dat Bobridge inderdaad handelde in XTC, waardoor de drievoudig wereldkampioen baanwielrennen ruim vier jaar moet brommen.

Vervroegde vrijlating 
Overigens komt Bobridge na 2,5 jaar wel in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Tijdens het proces gaf de gevallen renner al toe tussen 2010 en 2016 drugs te hebben genomen, naar eigen zeggen om de pijn te bestrijden die hij ondervond van artritis. Zijn voormalige kameraad McGregor kreeg eerder al een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.