Exterioo Cycling Cup wordt Lotto Cycling Cup; Lotto voor drie jaar naamsponsor
foto: Cor Vos
vrijdag 10 februari 2023 om 14:33

Exterioo Cycling Cup wordt Lotto Cycling Cup; Lotto voor drie jaar naamsponsor

Lotto is de komende drie jaar de naamsponsor van de Lotto Cycling Cup. Het Belgische regelmatigheidsklassement heette de afgelopen jaren de Bingoal Cycling Cup en de Exterioo Cycling Cup.

Co-organisatoren Christophe Immens en Nick Nuyens van Golazo en Pro Cycling Events zijn in hun nopjes met de langdurige verbintenis van de Belgische nationale loterij: “We kunnen alleen maar blij zijn dat een partner met een groot koershart als Lotto onze title partner wordt. Deze tien fantastische semiklassiekers verdienen die ondersteuning.”

“Dat toppers in wording, zoals De Lie vorig jaar, van ‘de Cup’ een doel op zich maken, bewijst de waarde van het regelmatigheidscriterium. Door deze langeretermijnovereenkomst met Lotto kunnen we de wedstrijden en de uitstraling nog versterken.”

De Lotto Cycling Cup gaat eind deze maand van start met de GP Le Samyn. Op 15 september is het Kampioenschap van Vlaanderen de laatste wedstrijd. Het wielerpeloton maakt een keer een uitstapje naar Nederland: Veenendaal-Veenendaal blijft namelijk tot het regelmatigheidsklassement behoren. Dat betekent dat de Ronde van Drenthe is uitgestapt. 

Alle wedstrijden van de Lotto Cycling Cup worden live uitgezonden op Sporza en Eurosport.

flag-be Lotto Cycling Cup 2023
28-02: flag-be GP Le Samyn
05-03: flag-be GP Monseré
18-05: flag-be Circuit de Wallonie
20-05: flag-nl Veenendaal-Veenendaal
21-05: flag-be Antwerp Port Epic
27-05: flag-be Marcel Kint Classic
10-06: flag-be Dwars door het Hageland
11-06: flag-be Elfstedenronde
28-06: flag-be Circuit Franco Belge
15-09: flag-be Kampioenschap van Vlaanderen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.