Extra veiligheidsmaatregelen bij Ronde van Vlaanderen
Foto: Sirotti
dinsdag 15 maart 2016 om 09:30

Extra veiligheidsmaatregelen bij Ronde van Vlaanderen

Bij de Ronde van Vlaanderen worden dit jaar grootscheepse veiligheidsmaatregelen genomen. Omdat het evenement door de massale toestroom van publiek als een potentieel doelwit voor terroristen wordt gezien, is besloten om op 3 april naast een politiemacht van tweehonderd man ook driehonderd extra beveiligers in te zetten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De securityguards worden ingezet om de veiligheidszones te bewaken. Op deze plaatsen, zoals de start in Brugge, de aankomst in Oudenaarde en bij scherprechters zoals de Oude Kwaremont, is het niet toegestaan om rugzakken mee te nemen. “Dat komt puur omdat de Ronde een massa-evenement is dat plaatsvindt terwijl terreurniveau 3 van kracht is”, zegt organisator Nicolas Denys. “Dat is een verschil met de voorbije jaren.”

Naast het inzetten van extra personeel worden er nog meer maatregelen genomen. Welke dat zijn, wordt echter niet uit de doeken gedaan.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2016 09:40
Goed dat ze het doen, maar balen dat de wereld deze richting op gaat.
15 maart 2016 10:17
Overdreven reactie om extra veiligheidsmaatregelen - je moet daar juist geen ruchtbaarheid aan geven. Nu breng je weer allerhand "imbecielen op twee benen" op bepaalde gedachten.

@sephiroth de wereld gaat niet die richting op, maar wordt zo gestuurd/gemanipuleerd door onze bobo's/overheden en imbecielen op twee benen die uit naam van hun geloof/overtuiging/hersenspoeling gewoon andere mensen van het leven beroven.
15 maart 2016 11:15
Wat Robotour zegt, geen ruchtbaarheid, het is de media die de werkelijke tereur zaait, ontelbare berichten over aanslagen, maar de ramen zitten er bijna nog overal in, en waar ze er uit liggen helpen dit soort berichten ook niets.
15 maart 2016 11:26
hoho, er moet toch worden gecommuniceerd naar het publiek dat ze geen rugzakken mogen meenemen naar de koers? hoe wil je dat voor elkaar krijgen als je er geen ruchtbaarheid aan geeft?
de terreurproblematiek doodzwijgen lost het probleem overigens ook niet op.
15 maart 2016 11:58
@achtpuntzes gaan ze iedereen dan fouilleren in de veiligheidzones ? en hoe dan buiten de veiligheidzones ?
15 maart 2016 12:06
@ robotour:
die vraag kun je beter aan de organisatie stellen. of je gaat gewoon zelf kijken om te zien hoe ze een en ander doen.
trouwens wel handig voor de terroristen om al op voorhand te weten in welke zones er veiligheidsmaatregelen genomen worden en in welke zones niet, maar goed...
15 maart 2016 12:10
@achtpuntes.....in de laatste zin geef je precies aan, waarom ik vind dat er geen ruchtbaarheid aangegeven dient te worden. Het hele parkoers is toch niet te controleren.
Voer gewoon onopvallend extra veiligheidsmaatregelen uit. Straks komt het nog zover door dit soort berichten dat "wegens veiligheidsmaatregelen" de koers niet kan door gaan....
15 maart 2016 12:40
Gewoon naar de TV kijken, dan zijn er geen problemen met potentiële terroristen.
15 maart 2016 15:22
Sorry hoor, maar dit gaat nergens over. 200 man politie is echt niet veel hoor.
15 maart 2016 19:16
Heb respect voor ieder zijn of haar werk.

Zowel de overheid, politie, renners maar ook het publiek vraagt hier niet om.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.