Fabian Cancellara: “Ben honderd procent klaar voor de Ronde”
Foto: Sirotti
zaterdag 2 april 2016 om 09:40

Fabian Cancellara: “Ben honderd procent klaar voor de Ronde”

Fabian Cancellara won de Ronde van Vlaanderen al drie keer en geldt ook in zijn laatste seizoen als prof als een van de topfavorieten. De 35-jarige Zwitser loopt niet weg voor die rol. “Ik ben heel gemotiveerd en klaar voor een knalprestatie”, vertelde hij gisteren op een persconferentie van Trek-Segafredo, schrijft Sporza. “Ik ben honderd procent klaar voor de Ronde.”

Cancellara hoopt net als in 2010, 2013 en 2014 als eerste de streep te passeren. “Daar maak ik geen geheim van. Dat ze zondag mooi weer voorspellen, maakt niets uit. Het kan alle kanten op.” Gent-Wevelgem verliep vorige week niet helemaal volgens wens, maar daar hoopt hij juist zijn voordeel mee te doen. “Daar werd ik vierde in een sprint van vier. Dat kan je toch niet goed noemen? Ik heb daar opnieuw wat bijgeleerd. Je ziet: je bent nooit te oud om te leren.”

Hoewel Cancellara de absolute kopman is, wijst hij erop dat er meerdere scenario’s mogelijk zijn. “We hebben ook Jasper Stuyven en Edwards Theuns in de ploeg. Daar kunnen we mee spelen. Bang zijn we niet.”

CA Technologies nieuwe cosponsor
Tijdens de persconferentie bracht Trek-Segafredo ook sponsornieuws naar buiten. De ploeg heeft high-techbedrijf CA Technologies als cosponsor aan zich verbonden. “Ik ben daar bijzonder blij mee. Het geeft ons weer wat meer armslag voor de toekomst”, aldus ploegleider Dirk Demol.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
2 april 2016 09:57
Ik gun het deze man ontzettend, winst en record. En anders winst voor Sagan of Vanmarcke aub.
2 april 2016 10:11
2 april 2016 10:28
Een extra sponsor en Cancellara die stopt, dat zal een aardig beetje budget opleveren. Ik ben benieuwd wie ze daarmee gaan halen.
2 april 2016 10:44
@Sephiroth (bij GvA)

Ach, hij zegt het toch wel. Hij wil winnen! Het is niet eens goed wanneer hij 4e wordt.
2 april 2016 10:54
Beste Fabian, wees gerust, u gaat deze koers namelijk weer winnen.
2 april 2016 11:26
Deze baas klapt iedereen uit zn wiel!
2 april 2016 11:31
van Avermaet maak je borst maar nat :P
2 april 2016 11:37
Van marcke 1 Cancellara 2 van avermaet 3 sagan wint peloton sprint.
2 april 2016 11:43
Laten we hopen dat Luigi geen records breekt de komende 2 weken, dan liever een jonge gast die met de zege gaat lopen.
2 april 2016 11:46
Zolang 1 van deze 3 zondag wint is mijn voorjaar geslaagd: Cancellara, Sagan of Boom.

Of nouja.. Dan Roubaix nog, daar zet ik Boonen erbij, want wat zou het mooi als die de hatende helft van wielerflits de mond snoert!

Maar voor morgen: Hup FABIAN, LARS en PETER!
2 april 2016 11:58
'want wat zou het mooi als die de hatende helft van wielerflits de mond snoert!'

Denk je nou echt dat renners met overwinningen monden snoeren ? Boonen zal het met een truc gaan moeten doen want wanneer het gas erop gaat verwordt hij tot achtergrondstipje, het lef heeft hij er wel voor hoor, aanvalluh !

Meer ON hoop ik met name dat hij niet stopt aan het einde van het seizoen, waarom zou hij dat al moeten ?
2 april 2016 12:11
@reusjen

Maar je raakt dan wel een van de beste renners ter wereld kwijt. Misschien Sagan voor Trek volgend jaar heel sterk team dan voor de klassiekers!
Cancellara gun het hem zoveel heeft zoveel mooie dingen laten zien, afgelopen jaren was het in de klassiekers Cancellara vs het peloton en nog steeds heeft hij het zo vaak geflikt!
Andere renner die ook mag winnen is Seppie, die altijd leuk en mooi koerst!
2 april 2016 12:40
@ RV

Had het daar over Roubaix, daar zitten geen hellingen in. Ik denk niet dat ze hem daar zomaar er vanaf rijden. Op het vlakke heeft Boonen op mij toch al wel indruk gemaakt, maar men wil hier over het algemeen niets zien dat erop lijkt te duiden dat Boonen toch niet afgeschreven mag worden.
2 april 2016 13:34
@Lutsenkofan... zucht.. Wat ik schreef (of iig wilde schrijven) is dat Spartactus niet zegt dat hij gaat winnen of dat hij ontgoocheld is als hij niet op de hoogste trede staat. Iets willen en iets ff doen is heel wat anders. EN getuigd van iets meer realisme.

Tuurlijk wil hij winnen, Sagan, Vanmarcke en 50 anderen willen ook wel zelf winnen en een deel daarvan is ook een serieuze kanshebber om te winnen. Maar hoeveel hoor je zeggen dat ze gaan winnen en dat ze anders ontgoocheld zijn? zit een verschil in
2 april 2016 14:46
Ik hoop op een underdog als winnaar, dat maakt voor mij het wielrennen zo leuk. Als ik de sterkste wil zien winnen kijk ik wel naar een wedstrijd armpje drukken!
2 april 2016 15:07
Voor mij de grote favoriet.
Ben benieuwd wie hem kan volgen als hij vertrekt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.