Fabian Cancellara doet voorlopig geen aanval op werelduurrecord
zaterdag 17 mei 2014 om 19:24

Fabian Cancellara doet voorlopig geen aanval op werelduurrecord

Fabian Cancellara heeft zijn poging om het werelduurrecord te verbeteren uitgesteld. Dat maakt zijn ploeg Trek Factory Racing vandaag bekend. De beslissing is het gevolg van een aankondiging van de UCI dat zij de regels voor het breken van het record aan gaan passen.

De UCI maakte twee dagen geleden bekend dat het record aangevallen mag worden op elke fiets die aan de richtlijnen van de internationale wielerunie voldoet. “We hadden wat plannen waar we mee bezig waren, maar nu moeten we opnieuw na gaan denken over het project”, reageert Cancellara.

Voor de 33-jarige Zwitser verdwijnt er nu een deel van de romantiek die bij het record hoorde. “De aantrekkingskracht van werelduurrecord is voor mij dat je het op kan nemen tegen renners uit het verleden. Ik had graag tegen Eddy Merckx gereden in de klassiekers of in een tijdrit, maar dat is onmogelijk. Ik hou van de charmante kant van het werelduurrecord. Nu zal het anders zijn. Maar ik ben niet tegen technologische innovaties,” benadrukt hij.

Hoewel er nog geen datum bekend was, werd er de afgelopen maanden druk gespeculeerd over waar en wanneer Spartacus het record aan zou gaan vallen. Het is nog niet bekend wanneer Cancellara het nu gaat proberen. De poging wordt uitgesteld voor onbepaalde tijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.