Fabian Cancellara: “Ik moest gokken in de slotfase”
Foto: Sirotti
zaterdag 5 maart 2016 om 18:03

Fabian Cancellara: “Ik moest gokken in de slotfase”

Fabian Cancellara mocht vandaag zijn naam voor de derde keer bijschrijven op de erelijst van de Strade Bianche. In een spannende slotfase zorgde de Zwitser van Trek-Segafredo ervoor dat het plannetje van Etixx-Quick-Step in de soep liep. “Ik moest gokken op het eind, het was een loterij”, vertelde hij in het interview na afloop. “Dat ik hier win, is heel bijzonder. Ik wil mijn carrière dit jaar op een spetterende manier afsluiten.”

Met Zdenek Stybar en Gianluca Brambilla was Etixx-Quick-Step in het kopgroepje van vier renners met twee man vertegenwoordigd. Brambilla werd als eerste vooruit gestuurd en begon met een voorsprong van elf seconden aan de zware slotkilometer. “Ik ben tempo gaan maken op de laatste klim. Sagan ging dat niet doen, want ik zag dat hij het moeilijk had. Ik wist dat ik daarna natuurlijk ook nog met Stybar af moest rekenen.”

Terwijl Brambilla in het zicht van de haven sneuvelde, rekende Cancellara met Stybar af door als eerste de laatste bocht in te duiken en de deur daarna dicht te houden. “Stybar komt uit het veldrijden, dus ik wist dat ik op moest passen voor hem. Hij won hier vorig jaar en is erg goed op die laatste klim.” Omdat het voor Cancellara zijn derde zege is in de Strade Bianche, had de organisatie nog iets extra’s voor hem in petto. “Ze zullen nu een van de witte grindstroken naar me vernoemen. Dat is geweldig.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2016 18:25
Respect voor deze grote meneer !
5 maart 2016 18:26
Hij flikt het gewoon!
5 maart 2016 18:32
Dat zal hij wel geweten hebben van die strook, extra motivatie. Dus competitievervalsing van de organisatie eigenlijk.
5 maart 2016 18:34
Eens! Ik vind dat ze hem morgen over moeten fietsen.
5 maart 2016 18:36
Ge-wel-dig.
Vlek +1
5 maart 2016 18:58
Wat mij betreft mogen ze naast de Tirreno Adriatico nog wel een Toscaanse ronde maken. En dan wat witte stroken erbij, smullen maar
5 maart 2016 19:10
De gok pakte goed uit, omdat Stybar niet al te best afstoppingswerk verrichte.

@vlek van mij mogen ze hem morgen nog een keer fietsen, maar dan graag met regen en meer stroken. Vandaag was de koers niet zo zwaar en daardoor weinig spectaculair, ook de regie mag wel wat beter dan.
5 maart 2016 23:52
beelden nog eens bekeken, stybar steeds het duidelijk in gang achter brambilla, was zege zeker.. jammer voor patrick
6 maart 2016 00:00
Mooie winnaar, prachtige natuur, tactiek tot in de laatste kilometer, kortom een prima wielermiddagje. Alleen zal Patrick toch (weer) eens een hartig woordje moeten spreken...
6 maart 2016 00:49
Jammer dat het weer uiteindelijk meeviel; moesten lang wachten tot koers, maar uiteindelijk toch spannend slotstuk. Mooi ploegenspel van Etixx, en toch nog perfect slim en sterk afgemaakt door mijn held. Had het niet meer verwacht, dacht echt dat het Stybar zou worden.
6 maart 2016 08:47
Stybar heeft geen cm op kop gereden....moet nog veel verbeteren evenals Sagan. Anders rijden ze voor plek 5 tot 10 in Vlaanderen en Roubaix
6 maart 2016 09:25
Tuurlijk gaat stybar niet op kop rijden terwijl zijn ploegmaat voor hem uit rijdt.
6 maart 2016 12:50
Stybar gaat straks op pad met Cancellara in RvV en PR ook gewoon lekker in het wiel zitten en bidden dat hij leeg raakt, lek rijdt, op zijn bek gaat etc. Als hij het zelf al niet wil wel omdat deze instructie vanuit de ploegleiderwagen komt.
7 maart 2016 00:29
Geweldige renner, zeker de beste voorjaarsrenner van de afgelopen 10 jaar en 1 van de beste wielrenners in het algemeen. Zoveel grote zeges, ongelofelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.