Fabian Cancellara: “Tegenwoordig kunnen de klimmers en favorieten ook over kasseien rijden”
foto: Cor Vos
woensdag 6 juli 2022 om 09:03

Fabian Cancellara: “Tegenwoordig kunnen de klimmers en favorieten ook over kasseien rijden”

De kasseienrit die woensdag op het programma staat in de Ronde van Frankrijk zal veel klassementsrenners angst inboezemen. Fabian Cancellara, drievoudig winnaar van Parijs-Roubaix, denkt evenwel dat de meesten van hen klaar zijn om de strijd aan te gaan. “Tegenwoordig kunnen de klimmers en favorieten ook over kasseien rijden”, zei hij onlangs in gesprek met CyclingWeekly.

“Natuurlijk zullen jongens als Van Aert vooraan te vinden zijn, maar het kan zomaar zo zijn dat je iemand als Tadej Pogacar of zelfs Primoz Roglic daar ook zit”, stelde Cancellara, die meent dat de situatie in zijn tijd anders was. “Wat veranderd is, is het materiaal van het team. Ze hebben nu bredere banden, verschillende fietsen die ze kunnen wisselen, voordat ze aanvallen.”

Het is volgens Cancellara cruciaal om in een rit als deze agressief te rijden. “Ik zou de kasseienrit precies hetzelfde rijden als ik in het verleden deed. Want nu heb je nieuw materiaal, je hebt je team en je rijdt als een team. Je moet constant voorin zitten en het gewoon proberen”, aldus de Beer van Bern.

“Ik heb nog niet gezien welke stroken ze precies doen, maar het wordt hoe dan ook zwaar”, zei Cancellara net voor de Tourstart in Denemarken. “Het zal een nerveuze dag worden, een gekke dag waar we wellicht veel schade zien. Net zoals de vorige keren dat er een rit over kasseien was, of die nou nat of droog waren. Het kan een etappe worden die belangrijker blijkt te zijn dan elke andere rit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.