‘Fabian Cancellara valt werelduurrecord aan in Mexico’
woensdag 19 februari 2014 om 15:16

‘Fabian Cancellara valt werelduurrecord aan in Mexico’

cancellara

foto: Sirotti

Fabian Cancellara heeft volgens de Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport een datum en plaats vastgelegd voor zijn aanval op het werelduurrecord. Zijn afspraak met de wielergeschiedenis zou moeten plaatsvinden op de wielerpiste in het Mexicaanse Aguascalientes op zondag 3 augustus 2014, twee weken na de Tour. Cancellara’s team Trek ontkent dit echter middels een persbericht.

De Zwitser, viervoudig wereldkampioen tijdrijden, zit al een tijdje met een aanval op het werelduurrecord in zijn hoofd. De poging van Spartacus om het werelduurrecord te breken, zal rechtstreeks op televisie te zien zijn. Huidig recordhouder is de Tsjech Ondrej Sosenka, die in 2005 in Moskou een afstand van 49,700 km aflegde.

Update 15:15
In een uitgebracht persbericht geef Trek-manager Luca Guercilena aan dat het allemaal veel te voorbarig is. “We hebben noch over de plaats, noch over het moment een beslissing genomen. Wanneer we dat wel doen, zullen we dat publiceren. We zijn nog in gesprek met banen over de hele wereld terwijl we alle facetten van de poging bestuderen. Over de timing kunnen we alleen zeggen dat de periode na de klassiekers inmiddels niet meer tot de mogelijkheden wordt gerekend. Fabian richt zich nu volledig op de klassiekers en na Parijs-Roubaix zullen we onze aandacht weer op het uurrecord richten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.