Fabio Aru begint seizoen in Volta a Valencia
foto: Ilario Biondi/ATCommunication©/2015
zondag 29 november 2015 om 08:22

Fabio Aru begint seizoen in Volta a Valencia

Fabio Aru zal zijn komende seizoen aftrappen in de Volta a Valencia. Dat schrijft Biciciclismo. De hernieuwde Spaanse rittenkoers duurt van 3 tot en met 7 februari. Afgelopen seizoen startte de 25-jarige Italiaan van Astana zijn jaargang pas in maart, toen hij verscheen in Parijs-Nice.

Omdat Aru voor het eerst in drie jaar niet naar de Giro d’Italia af zal reizen, is zijn voorjaarsprogramma anders dan voorheen. Na de Volta a Valencia kan nog gekozen worden tussen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Beide WorldTour-wedstrijden behoren nog tot de mogelijkheden voor de Vueltawinnaar van 2015, die zich daarna meldt in de Ronde van het Baskenland. Als afsluiter van het voorseizoen zal Aru zich focussen op de heuvelklassiekers.

In aanloop naar de Tour de France, die Aru voor het eerst als kopman zal rijden, zijn nog twee hoogtestages gepland. De laatste voorbereidingen worden getroffen in het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
29 november 2015 09:48
Leuk voor de Volta a Valencia meteen een topper in hun eerste jaar.
29 november 2015 10:57
Mooi voor Valencia hopelijk gaan ook mannen als Valverde, Contador en Purito ook kan die koers direct weer een boost geven.
29 november 2015 14:05
Zal wel niet in zijn voorbereiding passen, maar hij rijdt ook al geen klassiekers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.