Fabio Aru: “Ben nu beter dan tijdens de Giro”
Fabio Aru - foto: Sirotti
donderdag 23 augustus 2018 om 11:02

Fabio Aru: “Ben nu beter dan tijdens de Giro”

Fabio Aru is een van de renners die de Vuelta a España wil aangrijpen om zijn seizoen nog enige glans te geven. De Giro d’Italia draaide voor de Italiaanse klimmer dit jaar uit op een teleurstelling, maar de kopman van UAE Emirates is ervan overtuigd dat hij in de Vuelta beter voor de dag komt.

“Ik ben nu veel beter voorbereid”, vertelt hij aan het Spaanse Marca. “In de Giro voelde ik me vanaf het begin niet zo goed en hoopte ik dat de situatie zou verbeteren. Helaas is dit niet gebeurd en moest ik opgeven. Maar ik herhaal, nu ben ik in een betere conditie en ben ik klaar om mijn seizoen goed af te sluiten.”

Aru kende problemen met zijn voeding. “Uit tests bleek dat ik moeite had met het opnemen van grote hoeveelheden gluten. Daarnaast bleek dat ik een zekere intolerantie voor caseïne (een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt). Gelukkig hebben we het probleem gevonden en aanpassingen door kunnen voeren. Laten we hopen dat het zich in sportief opzicht uit gaat betalen.”

Hij staat daarom met ambitie aan de start. “Ik roep mezelf niet uit tot favoriet, maar zal mijzelf ook niet verstoppen”, geeft hij aan. “Je moet alle 21 etappes zonder fouten doorkomen. We hebben bij anderen vaak gezien dat wielrennen een wrede sport kan zijn. Op ieder moment kunnen jouw ambities verdwijnen en moet je naar huis”, geeft hij aan.

Aru is van mening dat de Vuelta lastig valt te voorspellen. “De Vuelta is een andere wedstrijd omdat hij niet zo veel gecontroleerd wordt door de ploegen. Het wordt van dag tot dag bepaald. Beetje bij beetje vallen de favorieten af. Je zag het ook in de Tour, waar de rit naar Alpe d’Huez misschien wel de sleuteletappe was. In Spanje denk ik dat de etappe naar Lagos de Convadonga bepalend kan zijn.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2018 11:33
Hup Aru !
23 augustus 2018 12:27
Tuurlijk. Hij zal niet zeggen dat ie zich slechter voelt dan voor de Giro.
23 augustus 2018 13:00
Het is natuurlijk wel een klasbak en een vechter die al fantastische resultaten kan voorleggen. Dit seizoen is het nog niet veel maar als dat het probleem echt is opgelost zou hij zomaar wederom mee kunnen doen voor de knikkers. Zijn positieve instelling vind ik verfrissend aangezien de meeste renners graag verstoppertje proberen te spelen.
23 augustus 2018 17:06
Beter dan een DNF dus, dat moet lukken gegeven zijn huidig vormpeil
23 augustus 2018 17:46
Klinkt goed, hopelijk staat hij er effectief weer!
23 augustus 2018 17:55
Dus hij heeft al die voorgaande jaren wel kunnen presteren met een voedselallergie.... deze gaat in het fabeltjesboek....
    24 augustus 2018 10:23
    Voedselallergieėn kunnen later ontstaan, het is niet altijd zo dat je er dan van kindsaf al (evenveel) last van hebt.
23 augustus 2018 18:12
Natuurlijk is Aru een klasbak. Dit jaar komt het er echter niet uit, maar ik hou wel van zijn aanvallende rijstijl. Laten we hopen dat het beter gaat evenals bij meerdere favorieten, want er staan nogal wat (kneuzen) aan de start dit jaar. Porte, Pinot, Aru, Uran, Kelderman, Nibali, Mollema. Allemaal renners met een vraagteken dit seizoen, na hun valpartijen of andere klachten.
Verder is het ook maar de vraag wat Daniel Martin, Kwiatkowski, Adam Yates en Valverde nog kunnen of willen als het om klassementsambities gaat.
Meest voor de hand zijn dan toch Simon Yates, Miguel Angel Lopez en Nairo Quintana.
Maar Quintana is toch ook niet meer wat het voorheen was.
Als verrassing zouden Ilnur Zakarin en De La Cruz een rol kunnen spelen maar om die nou gelijk tot favorieten te bombarderen voor de Vuelta? Dat gaat me te ver.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.