Fabio Aru: “Ik geloof in een terugkeer naar de top”

donderdag 15 augustus 2019 om 15:45
Fabio Aru: “Ik geloof in een terugkeer naar de top”

foto: Cor Vos

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat Fabio Aru de Vuelta a España won. De Italiaanse klimmer heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, maar de renner van UAE Emirates gelooft na zijn operatie nog altijd in een terugkeer naar de top. “Ik zal terugkeren op het hoogste niveau, maar ik heb tijd nodig”, zo vertelt Aru aan La Gazzetta dello Sport.

De nu 29-jarige Aru leek uit te groeien tot een absolute wereldtopper, aangezien hij op 24-jarige leeftijd al derde werd in de Giro d’Italia en vijfde in de Vuelta a España. In 2015 deed hij zelfs nog beter met een tweede stek in zijn thuisronde en winst in de Ronde van Spanje. Sindsdien heeft Aru echter moeite om aan de verwachtingen te voldoen.

Enkele maanden geleden werd bekend dat de Sardijn moest worden geopereerd aan een beknelde heupslagader, maar inmiddels is Aru weer wielrenner. Zo wist hij onlangs nog de Tour de France uit te rijden. De Italiaan eindigde slechts als veertiende, “maar het ging beter dan verwacht”, zo laat hij weten. “Ik ben uiteraard nog niet op topniveau, maar het gevoel is goed.”

Vuelta a España
“Ik had een paar weken voor de Tour nooit gedacht dat ik dit niveau zou halen. Ik moet nu gewoon de juiste conditie vinden, maar ik bekijk het echt dag per dag. Ik wil het allemaal niet te snel doen. Ik heb een duidelijk einddoel voor ogen”, aldus Aru, die zich in Sestriere voorbereidt op de Vuelta a España, die volgende week begint in badplaats Torrevieja.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.