Fabio Aru twijfelt over programma: “Tour ligt me beter dan de Giro”
foto: Sirotti
vrijdag 21 december 2018 om 08:34

Fabio Aru twijfelt over programma: “Tour ligt me beter dan de Giro”

De Giro d’Italia of de Tour de France? Dat is de vraag die Fabio Aru zich op dit moment stelt, wanneer de renner van UAE Emirates kijkt naar aankomend seizoen. “Voor een Italiaan is de Giro bijzonder, maar de Tour ligt me beter”, zo laat Aru weten aan RadioCorsa.

Dit jaar koos Aru voor de combinatie Giro-Vuelta, maar zonder succes. In de Italiaanse ronde kwam hij geen moment in het stuk voor, en moest hij enkele dagen voor het einde gedesillusioneerd opgeven. In de Vuelta (23e) kon hij vervolgens ook geen potten breken.

De 28-jarige Sardijn weet op dit moment nog niet welke grote rondes hij in 2019 zal betwisten. “Dat duurt ook nog even”, zo laat Aru weten. “Ik kan niet ontkennen dat het Tourparcours me bijzonder goed ligt. Het ligt me beter dan het Giroparcours”, doelt de Italiaan op het beperkte aantal tijdritkilometers in de Franse ronde.

“De Giro blijft voor een Italiaan bijzonder, maar als ik alleen maar kijk naar mijn kwaliteiten, dan ligt de Tour me beter.” De laatste keer dat Aru La Grande Boucle reed, was in 2017. Hij wist toen overtuigend de vijfde etappe te winnen met aankomst op La Planche des Belles Filles.

Fabio Aru wint op La Planche des Belles Filles – foto: ASO

Seizoensstart op Mallorca 
Aru droeg die Tour ook twee dagen de gele trui. De klimmer eindigde uiteindelijk als vijfde in Parijs, op drie minuten van eindwinnaar Chris Froome. De kopman van UAE Emirates liet overigens ook nog weten dat hij zijn seizoen zal beginnen op Mallorca. Hierna zal Aru waarschijnlijk starten in de Ronde van Algarve en de Ronde van Catalonië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.