Fabio Aru zit weer goed in zijn vel: “We kijken teveel naar Wattages en testen”
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari (archief)
zaterdag 19 januari 2019 om 16:17

Fabio Aru zit weer goed in zijn vel: “We kijken teveel naar Wattages en testen”

Fabio Aru beleefde vorig jaar één van de moeilijkste jaren in zijn wielercarrière; de Italiaan kon het hele seizoen door geen potten breken. “We kijken teveel naar Wattages en testen, maar om die cijfers te halen, moet je je goed en kalm voelen. Ik zit nu eindelijk weer goed in mijn vel”, vertelt Aru aan CyclingWeekly.

Een aantal nieuwe leiders en trainers bij de ploeg zorgden voor een nieuwe menselijke benadering van de sport bij Aru. “Ik kan het goed vinden met de nieuwe trainers”, vertelt de oud-winnaar van de Vuelta. “Ik hou van het menselijke aspect en van de kalmte bij het maken van overwegingen, zelfs als het om alleen het presteren gaat.”

Het omgooien van Aru’s voedingsschema zorgt er eveneens voor dat de klimmer nu beter in zijn vel zit. Vorig jaar bleek namelijk dat de Italiaan problemen had met het opnemen van koolhydraten en met het verwerken van melkproducten. Aru probeert nu melkproducten te vermijden, terwijl hij het aantal koolhydraten per dag limiteert.

“Ik wil het niet meer over 2018 hebben; het was een van de duisterste jaren van mijn carrière”, sluit Aru af, die volgend jaar hoge ogen wil gooien in de Giro d’Italia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.