Fabio Jakobsen 21ste in eerste massasprint Wallonië: “Hij raakte ingesloten”

dinsdag 20 juli 2021 om 19:05
Fabio Jakobsen 21ste in eerste massasprint Wallonië: “Hij raakte ingesloten”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen was de kopman voor Deceuninck-Quick-Step in de openingsetappe van de Tour de Wallonie, maar het kwam er niet uit voor de Nederlandse sprinter. Hij werd slechts 21ste en deed niet mee om de zege. Die ging uitgerekend naar Dylan Groenewegen, die zijn eerste zege boekte sinds het ongeval met Jakobsen vorig jaar.

“We controleerden de koers en in de finale kreeg Andrea Bagioli de kans om in de aanval te gaan”, vertelt ploegleider Klaas Lodewyck na afloop. “Het was zijn eerste koers voor de ploeg sinds maart en het zag er goed uit. Het was mooi om hem weer terug te zien. We hoopten dat hij het zou halen, maar veel ploegen wilden een massasprint.”

Daar kwam het ook van in de straten van Héron. “De groep met Bagioli werd twee kilometer voor de streep gegrepen. Wij reden in de sprint voor Fabio Jakobsen. Hij was gebrand op een goed resultaat, maar helaas raakte hij ingesloten. Desondanks was het een goede start voor ons en dat geeft vertrouwen voor de komende etappes”, aldus Lodewyck.

Deceuninck-Quick-Step raakte wel Pieter Serry kwijt onderweg. Hij heeft gekneusde ribben overgehouden aan een valpartij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.