Fabio Jakobsen beste vluchter in Ster van Zwolle
foto: Léon van Bon / Topcompetitie
zaterdag 4 maart 2017 om 16:16

Fabio Jakobsen beste vluchter in Ster van Zwolle

Fabio Jakobsen heeft vandaag de Ster van Zwolle gewonnen. Niet na een massasprint, zoals je wellicht van de rappe Nederlander zou verwachten, maar door in de vroege vlucht te zitten. Een negenkoppige kopgroep hield vandaag stand, waarna Jakobsen over de snelste benen bleek te beschikken. Dat levert hem automatisch ook de leiderstrui in de Topcompetitie op.

De vroege vlucht kreeg vandaag een grote voorsprong. Het verschil van ruim negen minuten bleek voor het peloton te groot om nog dicht te rijden. Naast Jakobsen zaten de volgende namen mee: Gert-Jan Bosman (Destil-Piels), Jim Lindenburg (Metec-TKH), Yannick Detant (Monkey Town), René Hooghiemster (Babydump), Dick Janssen (WV De Jonge Renner), Wim Kleiman (Sensa Kanjers voor Kanjers), Dex Groen (West Frisia) en Melvin van Zijl (Vlasman).

In de finale mochten deze negen gaan uitmaken wie de eerste manche in de Topcompetitie zou winnen. Er volgden vanzelfsprekend vele aanvallen, zelfs van Jakobsen, die gezien zijn Nederlandse beloftentitel kan vertrouwen op zijn sprint, maar uiteindelijk raakte niemand weg. In het sprintje bewees Jakobsen waarom híj degene is die het rood-wit-blauw draagt. De SEG Racing-renner bleek veruit de snelste. Lindenburg werd tweede, voor Bosman.

Craft Ster van Zwolle 2017 (Nat.)
Uitslag

1. flag-nl Fabio Jakobsen (SEG Racing) in 4u03m08s
2. flag-nl Jim Lindenburg (Metec-TKH) in z.t.
3. flag-nl Gert-Jan Bosman (Destil-Piels) in z.t.
4. flag-nl Yannick Detant (Monkey Town in z.t.
5. flag-nl Melvin van Zijl (Vlasman) in z.t.
6. flag-nl René Hooghiemster (Babydump) in z.t.
7. flag-nl Wim Kleiman (Sensa Kanjers voor Kanjers) in z.t.
8. flag-nl Dick Janssen (WV De Jonge Renner) in z.t.
9. flag-nl Dex Groen (West Frisia) op 9s
10. flag-nl Robbert de Greef (Babydump) op 1m28s

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2017 16:32
Stelletje nieuwelingen, laten gewoon de kopgroep vooruit blijven. Het is geen overgangsrit in de Giro!
4 maart 2017 16:46
Toch mooi dat hij initiatief neemt en het dan ook nog weet af te maken. Natuurlijk een beetje koffiedik kijken, maar is dit iemand die de overstap naar de profs goed zou kunnen verteren?
4 maart 2017 16:50
Strade bianche van het noorden ook al eens gewonnen.
4 maart 2017 16:51
@Wheely
Waarom zo hard voor die jongens met dit weer.
4 maart 2017 16:59
@HoofdisVrij
Dat hangt een beetje van dit seizoen af. Fabio heeft moeite met klimmen. En dat is toch nodig in het profpeloton. Toont met deze zege en die van Norg vorig jaar wel aan dat zijn inhoud groeit. Is ook pas 20 hè.
4 maart 2017 17:21
Dat ze vooruit bleven was niet zo gek, alle grote ploegen zaten er zo'n beetje in en de samenwerking was goed.
4 maart 2017 18:20
Moeite met klimmen is toch niet onoverkomelijk voor een overstap naar de profs? Zo'n jongen hoeft niet meteen een programma te rijden waarvoor het noodzakelijk is dat hij op zwaar terrein mee kan met het peloton. Volgend jaar een stap omhoog lijkt me erg belangrijk voor dit talent.
4 maart 2017 18:27
Je kunt Elmar Reinders zijn resultaten gaan volgen... ook een echte klassieker renner die moeite had met hoogtemeters. Rijdt dit jaar behoorlijk verdienstelijk voor Roompot, maar hij was ook altijd juist in het begin van het seizoen op zijn best. Deze Fabio Jakobsen heeft natuurlijk ook de slag om norg gewonnen en die wedstrijd is veel later.
4 maart 2017 20:27
Ditmis toch geen beloften race? Waarom rijd die in zijn kampioenen trui?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.