Fabio Jakobsen: “Hadden deze finale verkend”
©Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 19:37

Fabio Jakobsen: “Hadden deze finale verkend”

Interview Eerste wedstrijd van het seizoen, eerste zege voor Fabio Jakobsen. “Een betere start kan je je niet inbeelden”, reageerde hij achteraf. “We hadden hier met de ploeg drie doelen. Het eerste hebben we al gerealiseerd.”


“Ik kende een goede winter, waarin ik hard heb gewerkt. En veel steun kreeg, zowel van mijn familie als van Deceuninck-Quick-Step”, begon Fabio Jakobsen zijn flashinterview in de perszone aan de finish in Lagos. “Ik ben dan ook zeer dankbaar dat dit gebeurt. Een betere start van het seizoen kan je je niet inbeelden.”

Trainingskamp
Jakobsen kende de finale. “Twee weken geleden zijn we hier met de voorjaarskern op trainingskamp geweest. Toen hebben we deze rit goed verkend. Ik wist dus wel wat me te wachten stond. Cruciaal was het laatste klimmetje, maar de ploegmaats hebben mij daar perfect over geloodst. Ook in de voorbereiding op de sprint werd ik in ideale omstandigheden in stelling gebracht.”

De jonge Gelderlander ontsnapte aan de massale valpartij op zeven kilometer van de finish. “Ik heb niets gezien, wel wat gehoord”, deed hij zijn verhaal. “Ik hoop vooral dat iedereen ongedeerd is, want de snelheid in het peloton lag best hoog. Vallen hoort een beetje bij het wielrennen, al wil je uiteraard liever dat dit niet gebeurt.”

DQS met drie doelen van start
Jakobsen kan met vertrouwen naar zaterdag toeleven. In Tavira wordt wellicht een tweede keer gesprint. “De motivatie is in elk geval groot. De ploeg startte hier met drie doelen: een goed eindklassement voor Enric (Mas, red), een ritzege met mezelf en sommige jongens willen vrijdag ook een goede tijdrit rijden. Dit geeft ons in elk geval vertrouwen”, besloot het nog steeds maar 22-jarige toptalent, die zich na de Algarve opmaakt voor respectievelijk Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice. “Maar eerst deze week tot een goed einde brengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.